Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.
2021-04-15, 18:37:55
Ingen Avatar
Startsida Hjälp Kalender Galleri Arcade Logga in Registrera
Nyheter: Uppdaterad sista post i tråden - Tack och det var skoj i de alldeles strax 10åren det varat men nu går vi vidare, läs mer i den här tråden >>--> http://www.scooterforum.se/forum/index.php/topic,1828.0.html

+  Scooter Forum
|-+  Övrig Motor
| |-+  Motor allmänt
| | |-+  Vägverket planerar sänka hastigheten på 1600 mil väg i Sverige,
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne. « föregående nästa »
Sidor: [1] Skriv ut
Författare Ämne: Vägverket planerar sänka hastigheten på 1600 mil väg i Sverige,  (läst 2109 gånger)
tomas
Admin-tomas
MC Scooter 800cc (Guru Medlem)
*****

Karma: 16
Antal inlägg: 3405

Kör: Bmw c650gt
Hemort: Stockholm, NV om.Hemsida
« skrivet: 2009-10-26, 15:51:02 »

Lite trist, tycker i alla fall jag.

Protest mot sänkta hastigheter,
http://www.teknikensvarld.se/nyheter/090925-protest-nya-hastig/index.xml
Citat
Protest mot sänkta hastigheter
Av: Erik Wedberg Foto: Anders Alm

Motormännen varnar för ett förestående kaos. Regionförbundet södra Småland protesterar mot de sänkta hastigheterna. Vägverkets planer att sänka hastigheten på 1 600 mil väg i Sverige har inte tagits emot väl.Motormännen fruktar att vi står inför ett hastighetskaos i höst. I början av månaden gick Vägverket ut med sina planer att ändra hastigheten på 1 750 mil väg i Sverige. På 1 600 mil sänks hastigheten, främst från 90 till 80 km/h. Det är en åtgärd som beräknas spara tio liv per år. Motormännen är kritiska till Vägverkets planerade åtgärd.
– Sänkt hastighet på våra vägar är en kortsiktig lösning. Det som måste göras är att tillsätta ökade resurser för att förbättra och åtgärda vägar med låg trafiksäkerhetsstandard, säger Niklas Stavegård, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännens Riksförbund.

Motormännen önskar att de svenska vägarna skulle vara självförklarande, det ska inte gå att ta miste på vilken hastighet som gäller. Med fem nya hastighetsgränser tror Motormännen att det blir svårt för trafikanterna att veta vilken hastighet som gäller på vägen. Niklas Stavegård vill helst se att de gamla ojämna hastighetsgränserna skrotas. Det är inte heller helt smärtfritt att ändra på hastighetsgränserna. Enligt Motormännen är kostnaden för omskyltningen cirka 150 miljoner kronor – pengar som hellre kan investeras för att bygga bort vägavsnitt med lägre säkerhetsstandard.

Regionförbundet södra Småland stämmer in i kritiken mot de nya hastighetsgränserna. Regionförbundet tror att det finns en risk att hastigheterna inte kommer att höjas igen om de sänks.
– Det är bättre att behålla hastigheterna och se till att vägarna upprustas och blir säkrare. Konkurrenskraft och utvecklingsmöjligheter måste väga tungt i bedömningen. För att en väg i framtiden ska få 90 km/h skyltad hastighet krävs i princip mittseparering. Då tar det åtskilliga år innan nuvarande hastighet kan ”återställas” ens på de regionala stråken. Framkomligheten var tidigare främsta prioritet för Vägverket, nu verkar det komma sist, säger Marie-Louise Hilmersson, ordförande i Regionförbundet södra Småland.


Från VV's eget blad,
http://www.vv.se/PageFiles/19792/Kilometer_509_low.pdf?epslanguage=sv

Vägavsnitt med förändrade hastigheter,Om jag kommer ihåg rätt? så ökar miljöpåverkan med för låg hastighet då man är mest effektiv runt 100 ur den synpunkten, likaså olyckor men det är som vanligt när det gäller politiker.......

"Dryga ut statskassan" med lite mer böter? Wink


-Tomas
« Senast ändrad: 2009-11-16, 16:13:55 av tomas » Loggat

Those are my principles. If you don't like them I have others Wink

Groucho Marx.
Sidor: [1] Skriv ut 
« föregående nästa »
Gå till:  


Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.176 sekunder med 21 databasfrågor.