Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.
2024-02-23, 04:48:45
Ingen Avatar
Startsida Hjälp Kalender Galleri Arcade Logga in Registrera
Nyheter: MP's med Daniel Helldén i spetsen och S/V/FI i släptåg, krig mot moped klass 1 och uppåt i Stockholm med förorter, läs mer här --- >>--> http://www.scooterforum.se/forum/index.php/topic,1540.0.html

+  Scooter Forum
|-+  Scooterturer
| |-+  Utflyktstips/Rutttips/Resetips/Reseskildringar
| | |-+  Mälaren Runt
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne. « föregående nästa »
Sidor: [1] Skriv ut
Författare Ämne: Mälaren Runt  (läst 12852 gånger)
Jonas
MC Scooter 400cc (Senior Medlem)
****

Karma: 6
Antal inlägg: 134

Kör: Piaggio Mp3 400Hemsida
« skrivet: 2009-08-15, 21:23:58 »

Vilken kick, upplevelse och njutning att köra Mälaren Runt med tiosusentals andra hojåkare! Det var definitivt inte sista gången. Är ganska matt av alla intryck, så jag postar bara ett klipp så länge. Storyn kommer troligtvis imorgon. Krya på dig Daniel! Vi åker nästa år igen.

Mälaren RuntLQ | LQ+ | HQ | HQ+


« Senast ändrad: 2009-08-16, 12:51:11 av Jonas » Loggat

Jonas

Piaggio Mp3 400
Blogg: http://mcliv.wordpress.com/
Jonas
MC Scooter 400cc (Senior Medlem)
****

Karma: 6
Antal inlägg: 134

Kör: Piaggio Mp3 400Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2009-08-15, 23:31:50 »

Några bilder.* IMG_0332.jpg (175.69 KB, 1000x750 - visat 992 gånger.)

* IMG_0339.jpg (153.88 KB, 1000x750 - visat 969 gånger.)
Loggat

Jonas

Piaggio Mp3 400
Blogg: http://mcliv.wordpress.com/
Jonas
MC Scooter 400cc (Senior Medlem)
****

Karma: 6
Antal inlägg: 134

Kör: Piaggio Mp3 400Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2009-08-16, 10:42:48 »

Några fler bilder. Nedan syns Tomas on the road.* DSC_8682.JPG (71.59 KB, 800x536 - visat 949 gånger.)

* IMG_0340.jpg (146.14 KB, 1000x750 - visat 925 gånger.)
Loggat

Jonas

Piaggio Mp3 400
Blogg: http://mcliv.wordpress.com/
Jonas
MC Scooter 400cc (Senior Medlem)
****

Karma: 6
Antal inlägg: 134

Kör: Piaggio Mp3 400Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009-08-16, 10:44:14 »

Ett par bilder till.* IMG_0333.jpg (118.58 KB, 1000x750 - visat 989 gånger.)

* Klaus_BossHoss.jpg (250.03 KB, 1100x1247 - visat 950 gånger.)
Loggat

Jonas

Piaggio Mp3 400
Blogg: http://mcliv.wordpress.com/
Jonas
MC Scooter 400cc (Senior Medlem)
****

Karma: 6
Antal inlägg: 134

Kör: Piaggio Mp3 400Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2009-08-16, 12:50:16 »

Jag trodde jag hade en ganska klar uppfattning om hur Mälaren Runt skulle te sig. Många hojar skulle starta i Sthlm, medan vi, några tappra från hojen.nu och scooterforum.se, skulle mötas i Botkyrka för att glida in i kortegen när tillfälle gavs. När jag svängde av från motorvägen mot McDonalds trodde jag, i min enfald, att jag ganska snart skulle se mina kamrater och deras hojar. Men synen som mötte mig var knappast den som jag förväntat mig. Här stod inte bara Klaus, Mats, Leffa, Tomas, Emil, Maud, Stefan, Nicklas och Leffas kompis. Här stod även hundratals, ja kanske tusen, andra åksugna. Min kanske något naiva inställning blåstes bort likt ett löv bakom Klaus Boss Hoss.

Det tog en stund för mig att inse att jag var en liten del av något enormt häftigt och maffigt. Vilken manifestation för hojåkarkulturen! Och vädret. Helt perfekt med klarblå himmel, solsken och svag bris, men inte för varmt. Kan bara beskrivas som perfekt för en trettiomilatur runt Mälaren. Efter lite snack och presentation av oss som inte setts tidigar, så äntrade vi våra cyklar. När Klaus startade upp sin V8 var det som när Moses höjde sin stav och delade havet. Kanske en dålig jämförelse, men ni förstår vad jag menar.

Vi gled in i ledet som kom i en lång ringlande ström ifrån Sthlm och hittade ganska snabbt vår formation i ledet. Ganska snart såg jag människor som stod utmed vägen och som vinkade. Jag vinkade tillbaka. Människorna utmed vägen blev allt fler och många hade dukat upp med kaffetermosar och lunch på sina medhavda campingbord. När vi rullade in i Södertälje började jag ana vad som komma skulle. Nu hade åskådarleden tätnat och de stod bitvis packade överallt där de kunde få en bra blick över kortegen som nu var enorm. Jag såg hojar så långt jag kunde se både framåt och bakåt. Det var nästan så att jag blev lite avundsjuk på publiken som hade bästa parkett.

Jag låg bakom Klaus och på håll såg jag att folk först pekade och fotade min trehjuling, som ju sticker ut en del bland alla tvåhjulingar, men direkt när de såg Boss Hossen var det bara den som publiken såg. Vem som var kung på vägen rådde det ingen tvekan om. Jag hörde åskådare som stönade: ”åh, jädrar”, ”kolla in monstret”, ”herrejävlar” och liknande. Om min hörde jag mest: ”ha,ha”, ”vad söt”, ”vilken rolig sak” osv. Om jag varit yngre och mer osäker i min mansroll hade jag nog svängt av vid närmsta mack, hällt bensin över den och tänt på. Men jag log bara och vinkade till föräldrarnas barn. Barnen och äldre tanter tyckte i alla fall om min hoj inbillade jag mig.

I Strängnäs satt vi av och lade oss i gräset. Här var det en stor ansamling av hojar och mullret av tunga customs låg som en matta över området. Klaus hoj var som vanligt en magnet och han fick så snällt svara på samma frågor om och om igen. Och det gjorde han, vänlig som han är.

Åter ute på vägen rullade vi mot Eskilstuna där vi gjorde ett nytt stopp i arrangörens officiella område med marknad och allt. Här pausade ett tusental hojar medan många säkert inte kommit längre än till Södertälje ännu. Jag filmade ett kort klipp här. En hamburgare gled ner samtidigt som vi tittade på hojar och försäljning av diverse mc-tillbehör. Här fanns också generalagenten för Boss Hoss och runt honom och hans standardhoj, som han hade för visning, samlades vi och många andra. Mats var inte sen att äntra den nätta lilla hojen. Jag gick fram till Maud och sa åt henne att hoppa upp bakom Mats, så jag kunde ta en bild. När hon satt sig tillrätta startade Mats upp maskinen och den min som Maud då sken upp i är obetalbar. Det var för övrigt inte bara Maud som skrattade i det ögonblicket. Alla i församlingen drog på mungiporna när V8:an drog igång.

Efter någon timma på marknaden splittrades vi tyvärr på grund av att flera hade andra åtaganden som de var tvungna att rätta sig efter. Jag och Tomas bestämde oss dock för att genomföra hela Mälaren Runt då vi ju nästan var halvvägs och inte hade fullt så bråttom hem. Vi passerade Västerås under det vanliga ståhejet med publik i drivor, men nu började jag bli van. Dessvärre låg jag inte längre bakom Klaus, så nu hamnade jag plötsligt än mer i blickfånget. Jag försökte lägga mig till vänster i det dubbla ledet för att få lite ”skugga”, men såg ändå hur publiken reste sig och pekade mot mig. Hm, hallå, det är fult att peka!

Så hamnade vi i Enköping där Strul Mc anordnade fest för hugade. Vi valde dock att avstå och tog därför den vänstra filen för oss som skulle fortsätta mot Stockholm. Men vägen genom Enköping var mäktig. Här var hela vägen kantad av parkerade motorcyklar och av en entusiastisk publik.

I en liten by ett par mil längre fram stannade vi för tankning, vila och korvintag. Nio mil kvar hem och några mörka moln började synas på himlen. Jag började ana oråd och vi hoppade upp i sadeln igen. Vinden friskade i, men oron för regn visade sig vara obefogad. Vi var hemma på ett kick och jag kunde glatt vinka av mitt sällskap när Tomas svängde av mot Sollentuna medan jag fortsatte ytterligare två mil hem mot Södermalm.

Summa summarum så var det en helt underbar tur och upplevelse. Inga missöden alls, ingen träsmak, ingen ryggont, bra flyt i trafiken och en himla massa trevliga bekantskaper. Särskilt kul är att ingen i gänget skämdes över att åka med ”den fula ankungen”. Men förhoppningsvis så förvandlas ankungen till en vacker svan till nästa vår/sommar. Och då åker vi igen!

Tomas kommer med fler bilder och filmklipp sen.
Loggat

Jonas

Piaggio Mp3 400
Blogg: http://mcliv.wordpress.com/
tomas
Admin-tomas
MC Scooter 800cc (Guru Medlem)
*****

Karma: 16
Antal inlägg: 3405

Kör: Bmw c650gt
Hemort: Stockholm, NV om.Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009-08-17, 13:24:38 »

......Tomas kommer med fler bilder och filmklipp sen.
Moddat inställningarna så att alla dina bilder går att visa (sista gick inte) och ökat utrymme/storlek lite för framtida bruk.

---

Först,

En grym upplevelse, som genomfördes i bästa möjlig väder ur regn och värme synpunkt, lagom varmt och lagom soligt.

Det är svårt att tro att så många fordon kan samsas på den ca 30 mil långa rundan, men ordningen var god och ”stressputtar” såg jag i alla fall bara 3 av, detta bland oräkneliga ekipage.

Jonas och jag åkte med folk från hojen.nu (trevliga gossar/damer), GB/Fru/Hund körde själva och maxi likaså fast tyvärr ofrivilligt pga. omständigheterna.

Postar nedan några bilder och videoklipp från det hela, klippen ligger mellan bilderna.

---

Jag får börja med den tuffaste resenären, GB’s och hans frus hund,


Äntligen på väg,
Strängnäs,
Solig dricka paus i Strängnäs, (tack för mackan Jonas)
Dags för avfärd,


Vi rullar igen, Jonas i förgrunden,,


Smedernas Speedwaybana,,
Bland alla dessa människor och tvåhjulingar på Smedernas Speedwaybana så kommer maxi fram och frågar mig om jag känner till Scooter Forum, snacka om hitta rätt i en ”höstack”!!!,Maxi och hans Burgman,


Sist,
Någon hade satt upp en någon form av autofoto längs vägen, så kudoz till Molgan för länken och kudoz till Jonas som osannolikt nog hittade mig bland de av vad som måste vara mindre än 10% av de som fastnat på bild. (1249 fotos bland kanske 20000 åkdon?)

Jag satt en lång stund och klickade mig runt bland alla bilderna,
http://conseal.ath.cx/gallery2/main.php?g2_itemId=68571


-Tomas
"repris" från "Ta en sväng och kanske en fika?"
Loggat

Those are my principles. If you don't like them I have others Wink

Groucho Marx.
tomas
Admin-tomas
MC Scooter 800cc (Guru Medlem)
*****

Karma: 16
Antal inlägg: 3405

Kör: Bmw c650gt
Hemort: Stockholm, NV om.Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2009-08-25, 09:11:54 »

Några bilder jag tyckte var intressanta och sparade tidigare när jag klickade runt på länkarna nedan,

Från,
http://conseal.ath.cx/gallery2/main.php?g2_itemId=68571Från,
http://www.hoztic.se/gallery036.html


-Tomas
Loggat

Those are my principles. If you don't like them I have others Wink

Groucho Marx.
Ghostbrother
Klass 1/EU45 (Junior Medlem)
**

Karma: 4
Antal inlägg: 35

Kör: Ingen scooter just nu.
Kör2: Suzuki GS 750 L 1981
Kör3: BMW R 1150 GS 01
Kör4: Yamaha TTR 600 R 03« Svara #7 skrivet: 2009-08-25, 20:26:34 »

Ja..... Coola bilder   .

Och "trollet" fick du med också Tomas, "trollet" han som var "lekledare" på Däckshopen i lördags och som kom med de "gyllene wingarna" Det är han som har Wingen med "husvagn", den där höjer man upp taket på som på en banankartong..... Ja som om vi skulle lufta upp banankartongens lock tills det nästan trillar av.... Kommer inte ihåg hur högt det bilr invändigt men det blir ju nästan dubbla höjden mot när den är ihopfäld.... En liten uppfinning han och Damen har tillsammans.
Han och Damen åker land och rike runt och "knoppar" i den där, när det behövs.... Skit cool  .

Fast här hos oss gillar vi den översta "gubben" bäst.... och speed ser det ut att va, på både honom och bågen häftigt   , Tack Tomas.

Vi hörs GB icescream
« Senast ändrad: 2009-08-25, 21:33:26 av Ghostbrother » Loggat

Här och Nu..... Wrrooom.......
Sidor: [1] Skriv ut 
« föregående nästa »
Gå till:  


Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.226 sekunder med 21 databasfrågor.