(ovan, en deltagare av många)Brukar handla under sommaren färskt från Senneby och i år har de i föreningen Roslagsmat endast en skördemarknad istället för som normalt 4 st under hösten, tyvärr tydligen överarbete/generationskris som ligger bakom neddragning till en enda vad jag förstått.
Vi brukar åka dit på någon av de senare för då finns färsk sötmajs bland mycket annat att köpa, älskar kokt med smör men slutat äta (så gott det går) sedan några år tillbaka då det numera tyvärr finns 6st (om jag kommer ihåg rätt) godkända gmo sorter i eu, så nu blir det ett par gånger om året till hösten som det frossas på garanterat gmo fritt istället.
Så skördeprodukter och lite att stoppa i sig i de stånden som finns, inte jättestort men rätt trevligt så tänkte slå ett slag för detta som händer nu 10/9-2016.
http://www.recepten.se/recept/majskolvar.htmlFärsk majs ska "springas hem" och slängas i grytan för bästa smak.
(en lånad bild)-Tomas