Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.
2021-09-21, 02:17:17
Ingen Avatar
Startsida Hjälp Kalender Galleri Arcade Logga in Registrera
Nyheter: MP's med Daniel Helldén i spetsen och S/V/FI i släptåg, krig mot moped klass 1 och uppåt i Stockholm med förorter, läs mer här --- >>--> http://www.scooterforum.se/forum/index.php/topic,1540.0.html

+  Scooter Forum
|-+  Övrig Motor
| |-+  Motor allmänt
| | |-+  Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne. « föregående nästa »
Sidor: 1 [2] Skriv ut
Författare Ämne: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…  (läst 29496 gånger)
Stig45
MC Scooter 400cc (Senior Medlem)
****

Karma: 10
Antal inlägg: 151

Kör: Yamaha Beluga -92
Kör2: Vespa Touring -60 (fn i småbitar..)
Kör3: ..och en massa annat 50-1200cc
Hemort: Småland« Svara #15 skrivet: 2016-04-22, 21:38:29 »

Är detta måhända mp:s grymma hämnd fär alla tabbar de blivit påkomna med den senaste tiden?
Jag har intrycket att man från våra polituiker sida inbillar sig att det åker omkring en massa folk på Stockholms gator bara för att man tycker det är så j-a kul, ren nöjessåkning och att man kan hindra för andra.
 Bor inte i Fjollträsk men har ca 19km till min stads centrum. "buss" tar ca 50 min och är enbart möjligt om jag ska göra EN sak, skall mer än ett ärende uträttas blir stadsturen lätt 3-4h lång..
"Bil" tar 20min men även här så vill kommunalfolket har bort "bil" från staden, främst genom idiotiska trafikregleringar..
Påpekar i stans tidning så ofta jag kan att jag numera pga detta INTE handlar i centrum och att de välbeställda kan behålla sin tomma stad och butiksägarna slipper våra pengar..
Hur läget är med P-avg för mc känner jag faktiskt inte till..
Loggat
tomas
Admin-tomas
MC Scooter 800cc (Guru Medlem)
*****

Karma: 16
Antal inlägg: 3405

Kör: Bmw c650gt
Hemort: Stockholm, NV om.Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2016-08-02, 13:44:01 »

Om nu någon undrar hur det gick?
I vanlig "Titta medans vi ignorerar er" stil så kördes förslaget igenom 27/6-2016.

P-strategin klubbades igenom,
http://www.svmc.se/smc/Nyheter/P-strategin-klubbades-igenom/
Citat

.................................P-strategin för Stockholms stad klubbades till sist igenom måndag 27 juni vid ett extra insatt Kommunfullmäktigemöte. Förslaget hade inte ändrats med ett enda ord, återremissen blev i verkligheten bara en formalitet.....................mera


---

Så jobbet med att göra om innerstaden till världens största "gated community" för politiker och det "vackra folket" fortsätter, dit vi kan göra söndagsutflykter för att se dem sippa latte i gamla stan, se hur mycket som permanent stängs av i Stockholm.

Vi "pöbeln" ska shoppa i de tråkiga där endast läge skiljer utfodringsställena åt som kallas centrum som Täby, Sollentuna, Solna, Mall of Scandinavia osv. Och underhållas med bröd och cirkus i de stora nu med knapp täckning arenorna runt Stockholm.
Du ska helt enkelt inte vilja eller av rent praktiska skäl välja att inte ta dig tid/besvär för att ta dig in till vår huvudstad och "störa" längre.

Bilar kan förbjudas i innerstäderna,
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6484365
Citat

Bilar kan förbjudas i innerstäderna
Publicerat fredag 29 juli kl 15.01

Det kan bli förbjudet för bilar som släpper ut för mycket avgaser att köra i Sveriges innerstäder. Regeringen ger nu Transportstyrelsen i uppdrag att utreda frågan.

Redan idag får inte tyngre fordon som lastbilar eller bussar som inte är miljövänliga - vistas i centrala Malmö och andra svenska storstäder. Men nu kan det alltså bli ännu strängare lagar.

Men i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors har man gått ännu längre och beslutat om helt bilfria zoner.

P4 Malmöhus gav sig ut på stan frågade vad några skåningar tyckte om förslaget.-Tomas
Loggat

Those are my principles. If you don't like them I have others Wink

Groucho Marx.
Semester Stallone
MC Scooter 800cc (Guru Medlem)
*****

Karma: 18
Antal inlägg: 274

Kör: Honda SH300i (2017)
Kör2: Honda Hornet 900 (2006)
Kör3: Honda MSX125 (2017)
Hemort: Estocolmo« Svara #17 skrivet: 2016-09-01, 18:23:39 »

Kanske en halv pyrrhus- (?) eller delseger i alla fall, till slut…? Men huvudproblemet kvarstår förstås, d v s att Daniel Helldén, miljöpartiet och alla hans/deras nyttiga, allierade idioter (välj själv valfri partifärg) i stadshuset MÅSTE bort. Pronto!!!

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Jaaa-Forslaget-till-P-avgifter-skjuts-upp/

Loggat
tomas
Admin-tomas
MC Scooter 800cc (Guru Medlem)
*****

Karma: 16
Antal inlägg: 3405

Kör: Bmw c650gt
Hemort: Stockholm, NV om.Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2016-09-04, 11:04:34 »

Kanske en halv pyrrhus- (?) eller delseger i alla fall, till slut…? Men huvudproblemet kvarstår förstås, d v s att Daniel Helldén, miljöpartiet och alla hans/deras nyttiga, allierade idioter (välj själv valfri partifärg) i stadshuset MÅSTE bort. Pronto!!!

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Jaaa-Forslaget-till-P-avgifter-skjuts-upp/Håller helt med, det borde vara var och varannan som borde stryka bort dessa hänsynslösa, tunnelseende individer/extremister som med sina val/beslut slösar med de mångas fritid, nu och fortsättningsvis.

Vad menar jag med detta?

Med de i parti och minut överallt startade vägförändringarna utan tanke och planering istället för som tidigare korta intensiva punktinsatser för att hålla nere tidsperioden och mängden störningarna i trafiken och på grund av detta får dessa arbeten att sträcka sig över tidsperioder av ibland år så slösar man med medborgarnas fritid. De många nya avsmalningarna vid hållplatser istället för hållplatsfickor där inget kan passera stoppar effektivt scooter/mc och bygger köer.

Bortskalad trafikkapacitet och en vision som att vi bor i ett medelhavsklimat och en fruktansvärd medborgare syn där du ska offra massor av extra tid om du inte sitter på en cykel i snöslasket eller för all del som idag då 80% med ändå varmt och sol av de som åkte på de mycket tomma cykelbanorna var män i en ålder av 20-40år.

Under sommaren mitt i semester och skollov satt jag mitt på dagen i 40min kö vid Liljeholmen i ett Stockholm där du tidigare normalt susade igenom på nolltid vid den tidpunkten.

Platsar du inte av någon anledning ska du och dina barn/anhöriga straffas med förlorad fritid sittandes i köer istället för att kunna hämta dina barn tidigare på dagis eller umgås med dina nära och kära.

Förstås så märker de i regeringen där många bor i gamla stan under mandatperioden eller för gott inte så mycket av detta med sin korta promenad till sin arbetsplats som saknar närvaroplikt som grädde på moset. Magsår och stress är för oss andra med tider att passa.

I Daniel Helldén's Stockholm, huvudstaden i Sverige kan du inte hämta dina gästande gamla skröpliga föräldrar med bil vid centralstationen som är nordens mest trafikerade, då den sista gatan med parkering Klarabergsgatan stängs av för att inte öppnas igen.

Klarabergsgatan stängs för biltrafik,
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6405579
Citat
.........Om en vecka stängs gatan för biltrafik  i två år och när den sen öppnas igen 2018 blir det som gågata........

Bilfria sommargator kan bli permanenta gågator,
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/bilfria-sommargator-kan-bli-permanenta-gagator

Fler gågator i Stockholm nästa år,
http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/fler-gagator-i-stockholm-nasta-ar/aRKolr!YMvNFV7uymURYSLNiwgYAQ/

Slussen trafikhalvering en byggnationen såld med lögner om slutresultat är en annan katastrof.

Stoppa vansinnet! Rädda Slussen!


Finns en fortsättning på videon ovan: Stoppa Nya Slussen 2 - Avslöjandet

I mina ögon bör dessa vedervärdiga egocentriska verklighetsfrånkopplade individer vars respekt för vår mycket dyrbara begränsade fritid är fullständigt obefintlig inte längre lyfta lön och förmåner från det allmänna, för de hör verkligen inte alls hemma i ett samhälle som gör anspråk på jämlikhet och humanism så stryk, stryk, stryk från vallistor och där möjligheter alls ges.

För nu skapas i mycket rask takt än mer förstörd fritid för vad jag misstänker är en majoritet av oss som bor i och i anslutning till Stockholm.

Fundera på när ni sitter i kön för att ni behöver bilen i arbetet eller kanske pga. ryggproblem annan krämpa, hämta ungar till träning eller för att köpa den där större saken efter arbetet eller av kanske någon annan anledning hur mycket längre tid det tar nu än för några år sedan, multiplicera detta med de ca 220 arbetsdagar som finns på ett år för att se hur mycket extra fritid som stjäls från just dig och ger dig det där begynnande magsåret.

Hörde idag från en bekant som har en fru som jobbar som personlig assistent med att handla osv att ingen ersättning ges för egen bil och att de till en början tagit bort ett av tjänstefordonen och ersatt det med cykel, grattis till de många äldre som jobbar i det segmentet med att cykla hem matkassarna från affären.

MP om nya p-reglerna: Bilägarna ska betala,
http://www.svd.se/mp-om-nya-p-regler-bilagarna-ska-sta-for-kostnaderna
Citat
Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) känner sig trygg med den nya parkeringsplanen i Stockholm som börjar gälla på torsdag.
Huvudprincipen är att parkeringsfrågan inte ska lösas kollektivt. Den som har bil ska stå för kostnaden, säger han...................

Ja tydligen så bedömer han oss medborgare som lätt sinnessvaga och i fullständig avsaknad av sunt förnuft, välj ett av två eller rent av kanske han t.o.m. inte vet bättre?

Om man ser till:

Vägtrafikskatt,
Skatt vid nybilsförsäljning,
Bensinskatt,
P-böter,
Fartkameror,
Vägtullar, (som de nu också satt på kringfartslederna, för här ska mjölkas)

Och till det ovan lägger skatteinkomster på alla de företag och personer som arbetar inom fordonsindustrin, fraktbolag, verkstäder, försäljningsställen, p-böter industrin, bensinmackar och hantering runt om dessa, däcks verksstäder olika serviceställen och säkerligen betydligt fler som jag glömt så är det inte så att staten inte tar in skatt så det räcker och så har varit fallet länge.

Men pladder och floskler och hoppas på att ingen funderar/tänker är en av de vanligaste politiker teknikerna.

Sanningen ligger nog betydligt närmare att man redan ställt till med ett jättekaos i trafiken och paniklösningen blir nu till att höja chockhöja p-avgifterna för att pressa in folk i tågen till vintern då detta kommer att bli än mer uppenbart. Detta genom att helt enkelt göra det för dyrt att använda något annat för vanligt folk, snacka om en klass/inkomst politik på steroider.

Men tysta så får vi tyvärr exakt vad vi förtjänar, för inga skrupler hänsyn finns att få från dessa extremister, och detta är bara början på ett gigantiskt trafikkaos i skapande.

Sänd en tanke till dessa hänsynslösa politiker då vi står där huttrande och läser om inställda tåg, då vi trängs utan sittplatser bland höst/vinter/kräksjuka medmänniskor på överfulla perronger, bussar och tåg.


-Tomas

Ändrat och kompletterat så pass att jag postar den igen,
"Passande" nu innan vintern har kommit igång så kan vi se hur väl det stämmer in med kommande/i varande enligt mig politikerskapade trafikkaos.


Loggat

Those are my principles. If you don't like them I have others Wink

Groucho Marx.
tomas
Admin-tomas
MC Scooter 800cc (Guru Medlem)
*****

Karma: 16
Antal inlägg: 3405

Kör: Bmw c650gt
Hemort: Stockholm, NV om.Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2016-09-08, 13:49:34 »

Kanske en halv pyrrhus- (?) eller delseger i alla fall, till slut…? Men huvudproblemet kvarstår förstås, d v s att Daniel Helldén, miljöpartiet och alla hans/deras nyttiga, allierade idioter (välj själv valfri partifärg) i stadshuset MÅSTE bort. Pronto!!!

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Jaaa-Forslaget-till-P-avgifter-skjuts-upp/Uppdatering,
Verkar som om det blev lite panik? så att det nu bara inte blir ett sken av att vi medborgare faktiskt kan påverka/ändra. Så detta måste de nu raskt slå oss ur hågen så att vi inte får några idéer som gör det svårare fortsättningsvis för dem att köra vidare och över oss med enkelhet, för nu är det ny musik i skällan:

Nej! Trafikkontoret gav fel uppgifter,
http://www.svmc.se/smc/SMCs-arbete--fragor/Infrastruktur/MC-parkering/Nej-Trafikkontoret-gav-fel-uppgifter/
Citat

I onsdags kunde vi ge det glädjande beskedet att P-avgifter för motorcyklar skjuts upp till 1 januari. Det var efter en artikel om detta i SVD vi kontaktade Stockholms stad och fick detta bekräftat. Idag kommer nya besked. Gårdagens uppgifter var felaktiga. Det är endast skyltningen som drar ut på tiden men så snart det sitter en skylt vid en MC-parkering gäller avgift för MC. SMC är smått förvånade över hur kommunikationen på stadskontoret kan vara så olika, från en dag till en annan!..............mera


Ja dom räknar väl kallt med att det fungerar som vanligt med att ljuga oss fulla 3-6månader innan valet, detta med löften som nuförtiden aldrig eller mycket sällan hålls för att få fortsätta att ställa till det och lyfta sina löner/förmåner från det allmänna under nästa mandatperiod.


-Tomas
Loggat

Those are my principles. If you don't like them I have others Wink

Groucho Marx.
Leffe
Klass 2/EU25 (Nybörjare)
*

Karma: 2
Antal inlägg: 11

Kör: MP3 500 LT Sport

« Svara #20 skrivet: 2017-03-14, 08:32:07 »

Förvaltningsrätten sa nej

Sex privatpersoner hade överklagat Stockholms stads beslut att införa avgift för parkering för motorcyklar och moped klass I.

http://www.svmc.se/Distrikt/Stockholm/Nyheter/Forvaltningsratten-sa-nej/
Loggat
tomas
Admin-tomas
MC Scooter 800cc (Guru Medlem)
*****

Karma: 16
Antal inlägg: 3405

Kör: Bmw c650gt
Hemort: Stockholm, NV om.Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2017-03-15, 12:01:08 »

Förvaltningsrätten sa nej

Sex privatpersoner hade överklagat Stockholms stads beslut att införa avgift för parkering för motorcyklar och moped klass I.

http://www.svmc.se/Distrikt/Stockholm/Nyheter/Forvaltningsratten-sa-nej/
Tack för uppdateringen Leffe thumbsup

Ja det handlar väl till en stor del om det i quoten nedan, iofs. så tror/hoppas jag att de "skit i medborgarna" dagarna är på väg mot dags ände, för många har vaknat till och ser maktmissbruket och ullen som dras ned för våra ögon av "våra" media i en allt ökande utsträckning/takt,
..................så att det nu bara inte blir ett sken av att vi medborgare faktiskt kan påverka/ändra. Så detta måste de nu raskt slå oss ur hågen så att vi inte får några idéer som gör det svårare fortsättningsvis för dem att köra vidare och över oss med enkelhet..................


-Tomas
Loggat

Those are my principles. If you don't like them I have others Wink

Groucho Marx.
tomas
Admin-tomas
MC Scooter 800cc (Guru Medlem)
*****

Karma: 16
Antal inlägg: 3405

Kör: Bmw c650gt
Hemort: Stockholm, NV om.Hemsida
« Svara #22 skrivet: 2017-03-27, 21:43:17 »

" Nu har införandet av avgifter för att parkera motorcykel och moped klass I överklagats ännu en gång. Det är SMC-medlem Ingvar Olsson som, genom bidrag från SMC, fått hjälp av en advokat specialiserad på kommunal lagstiftning, att överklaga Förvaltningsrättens beslut. Nu väntar 60 000 MC-och mopedägare i Stockholms län med spänning på Kammarrättens beslut "

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Parkeringsfragan-i-Stockholm-overklagad-igen-/
thumbsup
Tar och klipper in din post här också Leffe, alltid intressant för de närmast sörjande med info. i ämnet.


-Tomas
Loggat

Those are my principles. If you don't like them I have others Wink

Groucho Marx.
Sidor: 1 [2] Skriv ut 
« föregående nästa »
Gå till:  


Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.334 sekunder med 21 databasfrågor.