Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.
2021-09-22, 11:26:44
Ingen Avatar
Startsida Hjälp Kalender Galleri Arcade Logga in Registrera
Nyheter: MP's med Daniel Helldén i spetsen och S/V/FI i släptåg, krig mot moped klass 1 och uppåt i Stockholm med förorter, läs mer här --- >>--> http://www.scooterforum.se/forum/index.php/topic,1540.0.html

+  Scooter Forum
|-+  Nyliga inlägg
Sidor: 1 ... 8 9 [10]

 91 
 skrivet: 2019-02-25, 23:13:57 
Startat av jizzen - Senaste inlägg av jizzen
välkommen in i scootervärlden jizzen Smiley
mixen

Tack så mycket mixen - även om jag inte "har blivit" med någon MC-skoter ännu!  Smiley Det kommer antagligen dröja ett år till innan jag skaffar en MP3:a..och så som jag känner och resonerar just nu lutar det åt att det blir en Yourban 300 för min del. För mina behov tror jag de 300 kubiken som den har räcker till faktiskt. Dessutom är den jämfört med 500:an billigare i inköp, går lite snålare, förmodligen lite billigare att serva, kanske något billigare att försäkra också, något mindre och lättare, förmodligen en aning smidigare samt att jag tycker den ser snyggare ut. Jag tänker i alla fall att man kan börja med en Yourban 300 och ha den i ett antal år. Förhoppningsvis räcker den till fullt ut...i annat fall är det ju "bara" att byta upp sig till 500:an om man känner för det.

 92 
 skrivet: 2019-02-24, 20:15:21 
Startat av jizzen - Senaste inlägg av mixen
välkommen in i scootervärlden jizzen Smiley
mixen

 93 
 skrivet: 2019-02-24, 15:16:12 
Startat av jizzen - Senaste inlägg av jizzen
Jag tror att jag nu faktiskt har landat i ett beslut angående Vespa GTS 300 och MP3. Hur cool och läcker en Vespa GTS än är så tror jag att en MP3:a ändå är ett bättre val i slutändan för mig. Inte minst känns de dubbla framhjulen som en extra trygghet att ha vid blöta eller något hala vägbanor. Skönare komfort vid längre turer samt mer packutrymme under sadeln är också något som kommer med valet av en MP3:a framför en Vespa GTS. Det som dock helt talar för Piaggio MP3 är det faktum att jag tror att jag aldrig kommer ta tag i det här med att skaffa mig det välbehövliga A-kortet för att lovligt få framföra en Vespa GTS 300. Det suger helt enkelt att behöva skriva in sig på en körskola, plugga teori, ta ett X antal lektioner på en 650cc vanlig MC med manuell växellåda, genomgå riskettan och risktvåan, skriva teoriprov samt avlägga körprov bara för att få framföra en Vespa på 300 kubik. Hade jag redan haft A-kortet i handen så hade kanske också valet av MC-skoter blivit annorlunda....

Får väl se nu om det blir en Yourban 300:a eller en 500:a framöver bara. Eftersom jag den senaste tiden har köpt en massa andra hobbyprylar för säkert minst 90 000 kr så kommer jag antagligen lugna mig till början av nästa år (2020) att beställa en MP3:a. Fram till dess har jag då tid på mig att testa och jämföra Yourban 300 med 500:an samt införskaffa nödvändiga prylar som integralhjälm, kläder, skydd och eventuella tillbehör!


 94 
 skrivet: 2019-02-23, 14:09:34 
Startat av jizzen - Senaste inlägg av jizzen
Råkade posta två trådar med samma innehåll då jag inte trodde att min första tråd registrerades som postad. Denna tråd kan således raderas av adm.!

 95 
 skrivet: 2019-02-23, 14:08:23 
Startat av jizzen - Senaste inlägg av jizzen
Jag under många år suktat efter att köra MC-skoter, men inte kommit till skott eftersom jag inte har något A-kort. För att stilla mitt begär något och för att se om jag faktiskt tycker det är så härligt som jag inbillar mig att det är så införskaffade jag mig en Vespa-liknande EU-moppe hösten 2018. Den har rullat över 200 mil på några kalla månader och att köra skoter är faktiskt minst lika najs som jag hade föreställt mig. En EU-moppe räcker dock inte för mig, utan det måste bli en MC-skoter här framöver helt enkelt. Fråga är bara VILKEN skoter det ska bli?!

Egentligen vet jag att jag allra helst hade velat skaffa mig en Vespa GTS 300 eftersom den känns lagom i både storlek och motoreffekt, jag älskar retro-designen, att man sitter lite "uppe på", den har ett härligt ljud, perfekt på småvägar men den fixar även att hålla tempot uppe på större vägar etc. Försäkring lär väl vara relativt billig, servicekostnaderna är låga och förbrukningen är bra. En skoter för mig är på något vis också synonymt med en ganska kompakt maskin med små hjul, retrodesign och en mer eller mindre platt yta för fötterna. Dessutom är de hur coola som helst...  Smiley En Vespa GTS 300 passar in perfekt i den mallen alltså. En MP3:a kan jag dock se som en "storskoter" då den i sin design faktiskt påminner väldigt mycket om en snöskoter.

Jag står alltså och väljer mellan en Vespa GTS 300 och en Piaggio MP3 500 (alternativt en Yourban 300 för att få en smidigare skoter). Två saker gör att jag ännu inte har skaffat mig en Vespa - att jag inte har något A-kort ännu och att jag alldeles för många gånger har läst om Vespor som rostar efter bara typ 3-4 år. Ibland t.o.m. redan efter kortare tid än så. Att det inte har blivit en MP3 500 beror på att jag tycker den är rätt stor/klumpig samt en del dyrare än Vespa GTS 300 att äga. Jag vet alltså inte riktigt vilken väg jag ska ta och känner därför att jag nu har stannat vid det här vägskälet och kommer inte längre i mitt val.

Det är här Piaggio MP3 Yourban 300 kommer in i bilden. Den är ju en del mindre i storlek och lättare i vikt än 500:an samt billigare i både inköp och ägande. Kanske mer som typ en Piaggio Beverly 350 tänker jag?! För mindre och medelstora vägar (90-vägar) bör den heller inte ha några problem att hålla uppe tempot. Är det någon som har stått i valet och kvalet mellan en Yourban 300 och en MP3 500:a och landat i det faktum att Yourban passar bättre och är fullt tillräcklig?   


 96 
 skrivet: 2019-02-18, 01:02:42 
Startat av Semester Stallone - Senaste inlägg av Semester Stallone
Kan inte låta bli att imponeras liiite av MT-03. Otippat? Well, kanske? Budget in i minsta skruv. Snik, men inte sån där misär-budget-snik som det dräller av i kinesiska och indiska cyklar. Mer, som en hoj som Yamaha, Honda, och några till, med små resurser och det indiska reptricket, antagligen kan bygga med förbundna ögon. Honda, dock, oftast med både svångrem och hängslen. Yamaha bara med svångrem. För hur ska man annars beskriva motorn? Det är faktiskt så att nackhåren reser sig då man varvar den över 8000 rpm. Den inte bara pinnar på duktigt då, det är ett sammetslent morrande som bara INTE ska finnas på en 321-kubikare. Inte en sportmössa. Körd, som den väl är tänkt, har den faktiskt mer karaktär än de flesta 1000-kubikare jag kört.

Ska jag ändå säga något illa om MT-03... ja, så är den trist, intill medvetslöshet, på låga varv. Att den verkar väga mer än de 168 kilo, fulltankad, som Yamaha uppger. Kanske beroende på det korta, lågt monterade styret? eller att den är en smula topptung? Vad vet jag? Känns dock tyngre än min Honda SH300i som enligt specen faktiskt ska väga ett kilo mer. Och nej, jag ser fan inte mycket annat än mina egna armar i backspeglerna...

Annars är den, vare sig mer eller mindre, ett rent kap om man vill komma undan billigt, med en rätt maffig hoj i en liten hojs skepnad, och med låga driftskostnader...   97 
 skrivet: 2019-02-15, 14:51:11 
Startat av Semester Stallone - Senaste inlägg av tomas
 icon_thumleft


-Tomas

 98 
 skrivet: 2019-02-14, 22:11:36 
Startat av Semester Stallone - Senaste inlägg av Semester Stallone
14 februari 2019

Oj, oj, oj, så segstartad SH:n var efter två elakt missbildade vintermånader. Gjorde misstaget att parkera den med halv tank så det måste bildats massor med kondens all over the place... Men, med lite vrid på gasrullen hoppade den i alla fall tillslut igång. Men heey - tjiiit pommesfrites vad skönt det var att vara på två hjul igen!!!

 99 
 skrivet: 2019-02-13, 17:39:44 
Startat av tomas - Senaste inlägg av tomas


Varför o varför togs den bort från en "ost i tub med snöre" hungrande marknad? Wink

Nu upptäckte jag dock själv för ett tag sedan att det finns ett smak substitut som jag kan köpa i min Ica affär där jag bor.

Mitt smaklöksminne placerar smaken till 85% samma och konsistensen till 65% av det originalets kulinariska läckerhet.

Substitutet från Valio - Koskenlaskija, (Forsfararen Ost)
OBS! detta enligt mina smaklökar för vad de nu är värda)
-Tomas


Raketosten gör comeback
Kavli återlanserar den kultförklarade osten från 1950-talet på marknaden igenJa i alla fall några av oss  Smiley

Länk,
https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/216gzv/raketosten-gor-c...

Fattas nu bara att deras Kaviarkräm också kommer tillbaka, kommer inte ihåg vad tuben hette.


-Tomas

Edit in,
Stavning, mer text.

 100 
 skrivet: 2019-02-13, 17:28:00 
Startat av mixen - Senaste inlägg av tomas
Tackar för bilderna!  thumbsup


-Tomas

Sidor: 1 ... 8 9 [10]


Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.094 sekunder med 16 databasfrågor.