Scooter Forum

Scooter Relaterat => Ej MC-klassade Scooters => Ämnet startat av: Job skrivet 2019-05-14, 08:54:44Titel: Kymco super 8 utan hel och halvljus....?
Skrivet av: Job skrivet 2019-05-14, 08:54:44
Hejsan!
Köpte en Kymco super 8 4 takt årsmod 2008, problemet som finns på mopeden är att hel och halvljusen inte lyser. Alla andra ljus och elektronik fungerar.
Har lyckats ta ur lamporna (H4) och strömsatt dem och de lyser, så jag utgår från att de är hela.

Det sitter små ”parkeringsljus” i samma ljushus som de andra lamporna och de lyser. Det verkar vara samma kabelstam till alla lampor i framlyset – se bild. (http://forumbilder.se/I5CSG/framlampa.png?width=150) (http://forumbilder.se/I5CSG/framlampa)

När jag mäter lampkontakterna till H4 lamporna med mätinstrumentet så får jag inget värde alls, oavsett hur jag mäter mellan kontakterna.
Jag letade fram kontakten som kopplar ihop lamporna – se bild – och då fick jag fram en svag spänning på 1- 2V.

Har kollat de 3 säkringarna vid batteriet och de är hela, kan det vara något ”relä” eller annan givare som har gett upp, men varför fungerar parkeringsljusen?

Knappen för ljusen som sitter på höger handtag, har hel, parkering och halv, när jag switchar mellan lägena så är det bara parkeringsljusen som tänds och släcks.
Ljustutan på vänster handtag ger inte heller något utslag mellan de olika lägena, nu vet jag inte om ljustutan är trasig eller hel, men utgår från att den är hel och felet ligger någon annanstans.

Hoppas på tips och råd.