Scooter Forum

Övrig Motor => Motor allmänt => Ämnet startat av: Semester Stallone skrivet 2016-01-09, 19:23:31Titel: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: Semester Stallone skrivet 2016-01-09, 19:23:31
…föreslår Stockholms stad. Samtidigt som stadens gatuborgarråd lovat att verka för högre framkomlighet i stockholmstrafiken. Politisk kullerbytta? Mja, jag misstänker att hojförare och mopedister är så obetydliga och marginaliserade att man faktiskt skiter i oss och på sin höjd ser oss som en del av problemet, snarare än som en del av lösningen.

Tycker nog det är läge att protestera, inte kanske så mycket för avgiften som sådan utan för den signal den skickar till alla tvåhjulingsägare. Har du möjlighet, lämna i så fall din synpunkt till e-postadressen nedan…

parkeringsplan.tk@stockholm.se
,,,Och så här tycker SMC

http://www.svmc.se/smc/SMCs-arbete--fragor/Infrastruktur/MC-parkering/Rekordhojning-av-P-avgifter-for-MC-foreslas-i-Stockholm/Nu-behover-vi-din-hjalp/ (http://www.svmc.se/smc/SMCs-arbete--fragor/Infrastruktur/MC-parkering/Rekordhojning-av-P-avgifter-for-MC-foreslas-i-Stockholm/Nu-behover-vi-din-hjalp/)


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-01-12, 17:28:25
Ja tanken i slutet som jag ser det/tror är att med de förändringar som sker/skett att du i sinom tid ska bo/verka/semestra och dö inom gång/cykel avstånd från dina 15m2 och långresor blir ett privilegium för de få.

Snart är det väl 30 på så många ställen (snart lägre?) och snabbare och gå i Stockholm, med ständig ombyggnad av hållplatser i rekord fart för ren stoppkloss verksamhet där du inte kommer förbi och inkastade av rondeller i var och varann korsning som knappast har med någon trafiksäkerhet att göra utan mest för att stoppa upp trafiken.

Ett steg i taget går det, och "skotten" mot motordrivna tvåhjulingar/trehjulingar (för från 0:- till 250:-/dag är väl ett?) är ett av alla de små stegen. När hörde någon ordet glesbygdspolitik och levande landsbygd senast, 20år sedan minst? Nej stacka alla ovanpå varandra i några få befolkningscentrum som "mänskliga hönshus" med as-tråkiga shoppingcentrum med samma utbud av butiker och innehåll med endast namnet som skiljer dom åt, och detta i ett av de mest glesbefolkade länderna som finns.

Cynisk?
Javisst men ändå lite tänkvärt som jag ser det.


-Tomas


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: Semester Stallone skrivet 2016-04-10, 22:23:58
Sista striden är snart här! Den 14 april tas beslutet i trafiknämnden och i juni i Stockholms kommunfullmäktige. Ja, om man nu kan kalla det strid? För, för MP, FI och de allierade sossekärringarna i kommunfullmäktige är vi hojåkare lika obegripliga som amöbor under den äldre kritaperioden. Bilar förstår man, (och kanske rent av hatar man?) hojar och moppar är fullständigt oväsentliga. Det är ett slags ödets ironi att vad Tingvall och trafikbyråkraterna - eller ens försäkringsbolagen - aldrig riktigt lyckades med under ett halvt sekels idog kamp kommer miljötalibanen Daniel Helldén triumfera med på några få månader: nämligen att skicka sista spiken i kistan på allt hojåkande i Stockholm med omnejd. Och detta genom att helt enkelt rikta det dödande slaget mot plånboken.  

Jag läste att Daniel Helldéns nyårslöfte inför 2016 var att göra ”allt” för att öka framkomligheten i Stockholmstrafiken. Det gick då aldrig riktigt att begripa att framkomligheten exklusivt skulle gynna tre trafikantgrupper: fotgängare, cyklister och kollektivresenärer. Ägare av fordon med förbränningsmotor var precis lika önskvärda som en könssjukdom på bröllopsnatten. Nej, jag tror inte Daniel Helldén förväntar sig att få förnyat förtroende ännu en mandatperiod. Han har redan rest sin minnessten och ristat in texten: Han lyckades med det ingen annan innan honom lyckats med: att göra mc:n lika stendöd som en dinosaurie.

Och nej – det här är ingen enskild stockholmsfråga. Det här är bara början av ett antal fallande dominobrickor, tror jag. Vad som händer här nu, kommer att drabba hela landet, förr eller senare, i den mån det nu inte redan gjort det?Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: Semester Stallone skrivet 2016-04-13, 00:53:46
För att påminna beslutsfattarna om vår existens i samband med att beslutet tas i trafiknämnden blir det samling för alla vänner av kulhjulingar vid Ragnar Östbergs plan, det lilla torget precis intill stadshuset, torsdagen den 14 april, klockan 15.30.

Hoppas så många som möjligt kan delta. Hojar, moppar, stora som små… ja, alla som berörs…

Over ’n’ out.Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-04-13, 02:05:21
För att påminna beslutsfattarna om vår existens i samband med att beslutet tas i trafiknämnden blir det samling för alla vänner av kulhjulingar vid Ragnar Östbergs plan, det lilla torget precis intill stadshuset, torsdagen den 14 april, klockan 15.30.

Hoppas så många som möjligt kan delta. Hojar, moppar, stora som små… ja, alla som berörs…

Over ’n’ out.


Jag ska faktiskt göra en kraftansträngning för att ta mig dit imorgon/idag (efter 00.00) till 15.30.
Det finns en stor skara 2/3 hjuligt förare i alla de former, och precis som du säger så är det ett steg i taget åt fel håll från vårt perspektiv sett.

De sitter där semi anonyma avlönade med våra skattekronor fördärvande tillvaron för en hyfsat stor intressegrupp, det borde kanske upp en bild så han med tiden kan mötas av samma sämre servicegrad och ökade kostnader som han/de vill belasta alla oss andra med :)


-Tomas


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: Semester Stallone skrivet 2016-04-13, 21:23:54
Härligt, Tomas!

En tanke bara: kan du inte köra datum, tid och plats som en liten flash under nyheter/aktiviteter? Okej, alla goda krafter den här gången kanske inte kan stoppa detta mycket ondskefulla förslag, men vi måste ändå göra vårt bästa…? Och har i vart fall försökt.

PS  Det ryktas om att sossarna i stadshuset är splittrade så än finns det hopp...


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-04-13, 22:35:03
En mycket bra idé  :thumbsup:
Då jag läste ditt inlägg mitt i natten och var riktigt trött, så jag satte klockan och var där idag faktiskt  :-[
Men trägen vinner så jag åker dit imorgon med, förhoppningsvis med många fler då det varit aviserat ett tag/en del.

Men en fin eftermiddags tur och var också förbi Günters mitt favorit korvställe sedan många år för en Merguez med surkål och curry ketchup så är inte ledsen för det.

Om man låter dessa byråkrater hållas så kör dom bara på, så jag tror verkligen på att visa att vi tycker det är sk*t.
Ett måste för att få dom att tänka efter och bromsa, för det bara rullar på med tokigheterna och deras tro på sin maktfullkomlighet.

Länkar,

https://www.facebook.com/groups/1721871451393385/ (https://www.facebook.com/groups/1721871451393385/)

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Motorcyklister--visa-vad-ni-tycker/ (http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Motorcyklister--visa-vad-ni-tycker/)

Tror det är här,
Det finns också långa platser för buss längs vattnet,

(http://www.scooterforum.se/pic/gunter/std.jpg)


-Tomas


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-04-14, 03:45:09
Ta och läs vad karln skriver,

https://danielhellden.se/ (https://danielhellden.se/)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Daniel_Helld%C3%A9n_%28politiker%29 (https://sv.wikipedia.org/wiki/Daniel_Helld%C3%A9n_%28politiker%29)

(http://www.scooterforum.se/pic/dh.jpg)

Daniel Helldén's ambition för att stockholmarnas vardag ska fungera.
Hans egna ord från hans hemsida, och uppenbart som i alla fall jag nu ser det är att också att scooter/mc faller under kategorin bilar.

Om vi nu ska se texten i den röda/rosa bubblan i bilden korrekt så borde det översättas enligt följande:
Citat
Vi (skattefinansierade byråkrater) väljer att ta 1 miljard av dina inbetalade skattekronor och spenderar det på tillvaron för cyklister.

Om vi nu ska se texten i den blå bubblan till höger i bilden korrekt så borde det översättas enligt följande:
Citat
Trist om du kör bil/mc/scooter (i bokstavsordning), långfingret för dig och noll prioritet oavsett vad som är bäst ur samhällsekonomisk synpunkt och hur stor del av den verkliga trafikant underlaget du utgör, för vi tror Stockholm är precis som Peking sett ur ett miljöperspektiv så vår generositet med dina inbetalda pengar känner inga gränser eller tar hänsyn till logik.

Det borde rimligtvis inte finnas så många med lite sunt förnuft som har behov av en bil/mc/scooter (i bokstavsordning) eller något annat motoriserat transportmedel som kan tycka att det var ett gott beslut med honom på den positionen.
Och för de av oss som nu inte alls cyklar av olika anledningar, eller om man nu cyklar inte gör det året runt, högst antagligen flertalet av oss.

Oändligt sorgligt att han nu alls fick lägga beslag på tjänsten som trafikborgarråd i Stockholm som jag ser det.

Jag hoppas verkligen att han åker ur/ut nästa val och att man slipper se honom i framtiden på någon enda position som räknas i byråkratin, så jag slipper se mina inbetalda skatter användas till hans lön och förmåner i framtiden, nästan så att jag får aktivera mig politiskt.

Det här blir faktiskt första gången som jag "lyfter på häcken och går/åker ut" för något jag anser vara viktigt i mitt vuxna liv.


-Tomas

Edit in,
Ändrat ordalydelse/mer text, trött när jag skrev det i morse/natt.Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-04-14, 18:18:49
Ja några "själar" blev det trots tidigt på säsongen, kort varsel och mitt i arbetsdagen, dock bara några få scooter's och mest mc.

Jag träffade också Semester Stallone som jag tyvärr såg lite sent, men väldigt skoj att få ett ansikte till signaturen!

En vakt "skickades tidigt ut" för att tala om att vi inte hade begärt tillstånd, och en del polisbilar körde förbi under tiden, men ingen sade något och jag skulle kunna misstänka att de är lika ”imponerade” av Daniel H's och MP's ansträngningar som många av oss övriga.

(http://www.scooterforum.se/pic/stdh_m.jpg)

Funderat en del på/runt detta och det stärker verkligen min åsikt om att vi numera lever i en "semi demokrati” och bitvis mer och mer mot ett "mob styre" mellan valen.

Varför undrar nu vän av ordning?
I fallet med MP's Daniel H så har en persons dröm om att döda personliga motortransporter och konvertera Stockholm till cykel året runt/kommunalt transport till varje pris/endast kommit en bra bit på väg.

Detta med användning av mängder med skattemedel som är fullständigt oproportionellt till klicken av intressenter och leder till ökad problematik/kostnader för en betydligt större grupp som ignoreras helt, ingen lyssnar längre eller bryr sig ett dugg om vad väljarkåren tycker mellan mandatperioderna.

Det är verkligen ingen rolig utveckling, och jag tror att vi andra får bli ganska vokala innan någon av dessa proffs byråkrater alls bryr sig.

Sitter vi alla tysta på sidlinjen får vi verkligen vad vi förtjänar.


-Tomas


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-04-15, 04:02:10
https://www.facebook.com/groups/1721871451393385/ (https://www.facebook.com/groups/1721871451393385/)

Citat

Petra Holmlund
11 tim

Vi har just fått meddelande inifrån sammanträdesrummet:
"Trafiknämnden klubbade - som väntat - det liggande förslaget."
Flera oppositionspartier krävde återremiss, men till ingen nytta.

Det hälsas inifrån att man ser demonstrationen utanför.
Citat från en oppositionspolitiker:
"Mycket imponerande.
Det blir debatt om det här igen i kommunfullmäktige troligen i juni.
Ge inte upp."

Det gör vi inte heller!Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-04-15, 11:40:40
2016-04-14,
En sorgens dag för förare av två och tre hjuliga motorfordon i Stockholm.


Under Punkt 12,
http://insynsverige.se/stockholm-trafiknamnden/dagordning?date=2016-04-14 (http://insynsverige.se/stockholm-trafiknamnden/dagordning?date=2016-04-14)

Här är listan på nuvarande ledamöter,
(jag har inte hittat exakt vem/vilka som röstade för liggande förslag på punkt 12 ännu)
https://evald.stockholm.se/extern/Organ/1103?date=2016-04-14 (https://evald.stockholm.se/extern/Organ/1103?date=2016-04-14)
https://evald.stockholm.se/extern/Organ/1103 (https://evald.stockholm.se/extern/Organ/1103)

Om jag nu själv röstade på dom i nästa val så skulle jag personligen stryka dessa namn på valsedeln (MP/S/FI).
Kan man bara ställa till det relativt anonymt utan att det känns i plånboken, så kommer det bara att rulla på.


-Tomas


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: Semester Stallone skrivet 2016-04-15, 18:59:30
Kul att träffa dig med, Tomas!

För övrigt slår det mig hur dina bilder ovan, oslagbart beskriver hur man känner i frågan:

Bild a) En öde Ragnar Östbergs plan
Bild b) Samma Ragnar Östbergs plan, tjockfull med hojar, liv och rörelse.

Så vilket Stockholm vill vi ha? Och vilket vill beslutsfattarna egentligen ha, kan man fråga sig?


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-04-16, 06:36:15
Citat

Läs igenom tråden om du/ni alls tycker detta är ett problem, viktigt, intressant eller till och med skrämmande.

Så,
(http://www.scooterforum.se/pic/thumbsdown.gif) 2016-04-14 klubbade MP med Daniel Helldén i spetsen och S/V/FI i släptåg igenom underlaget som nu i realiteten expanderar till ett "tvåfrontskrig" mot allt personligt ägt motordrivet i Stockholm med förorter, och säkerligen kommer snart liknande regler hos dig/er om ni bor i tätort om de får hållas.

Detta genom att nu inkludera förare av moped klass 1 och uppåt i Stockholm i dessa fantasihöjningar av parkeringsavgifterna. Därigenom också in i den expanderande agendan med den sedan tidigare stadigt minskade rörligheten, sänkta hastigheter och parkeringsmöjligheter.

Helt uppenbart är att några få drivandes vision kan rulla på pga. av den nu rådande politiska sammansättningen utan hänsyn till konsekvenser.

Storleken av trafikantgrupper de samhällsekonomiska eller personliga konsekvenser räknas inte. Ingen hänsyn tas till mängden skattemedel som nu förbrukas som är utan relation till intressegruppens storlek. För inget tränger in bakom skygglapparna på dessa byråkrater. Ett idogt arbete med sunt förnuft som verktyg och försök till påverkan/synpunkter utifrån har helt ignorerats, något som i sig knappast är förvånande utan mer kan ses som ett ”trademark” för dessa människor.

De verkar bra på att ta för sig MP, 6,89% av rösterna i riksdagsvalet men 6 av ministerposterna grabbade de åt sig, V 5,72% fick 0! ministerposter.
Den nuvarande Borgarrådsberedningen i Stockholm nu bestående av 9st MP/S/V mot 4 M/L så ser det väl även rätt mörkt ut med bios framöver.
MP's Daniel Helldén som en av dessa och dessutom i rollen som Ordförande i Stockholms Stads Parkerings AB samt Ordförande i Trafiknämnden så har man säkrat att de där "grabbnävarna" med stora MP stenar slängs in i huvudstadens trafikmaskineri med regelbundenhet.

Och när passerar vi nu gränsen emellan miljöpolitik och miljöextremism? (1.000 miljoner på cykel relaterat)
För nog måste jag ställa mig frågan när de få tar de mångas pengar och spenderar dessa på sina egenintressen när det finns så många andra trängande behov som betydligt större intressegrupper kunde dra nytta av.


Förtroendet har alltid varit lågt från min sida, men har nu nått en helt ny bottennotering.
Och kanske är nu slutvisionen att endast året runt cykelburna miljöpartister ”platsar” och ska kunna bo inom tullarna när staden dött ned och priserna sjunkit?
;)

---

Nya parkeringsregler Stockholm,
(det finns också en tråd till på forumet i ämnet här)
http://www.scooterforum.se/forum/index.php/topic,1558.0.html (http://www.scooterforum.se/forum/index.php/topic,1558.0.html)


Mera information/uppdateringar i ämnet.
Plockat lite info ur den mycket aktiva FB gruppen nedan,

(mycket glädjande att se och ett stort KUDOZ till de som satt upp den :icon_salut:)
https://www.facebook.com/groups/1721871451393385/ (https://www.facebook.com/groups/1721871451393385/)

Demonstration vid stadshuset mot P-avgift,
Publicerad 2016-04-14
http://www.bike.se/nyheter/demonstration-vid-stadshuset-mot-p-avgift (http://www.bike.se/nyheter/demonstration-vid-stadshuset-mot-p-avgift)

Förslaget om P-avgifter röstades igenom,
Publicerad 2016-04-15
http://www.bike.se/nyheter/forslaget-om-p-avgifter-rostades-igenom (http://www.bike.se/nyheter/forslaget-om-p-avgifter-rostades-igenom)

Tvinga inte oss mc-förare att betala p-avgifter – vi tar nästan ingen plats,
Publicerad 2016-04-15
http://www.metro.se/metro-debatt/tvinga-inte-oss-mc-forare-att-betala-p-avgifter-vi-tar-nastan-ingen-plats/EVHpdo!J6a4FzG79eY/ (http://www.metro.se/metro-debatt/tvinga-inte-oss-mc-forare-att-betala-p-avgifter-vi-tar-nastan-ingen-plats/EVHpdo!J6a4FzG79eY/)

Trafiknämnden klubbade igenom förslag om P-avgifter,
Publicerad 2016-04-15
http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Trafiknamnden-klubbade-igenom-forslag-om-P-avgifter (http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Trafiknamnden-klubbade-igenom-forslag-om-P-avgifter)

Chockhöjda p-avgifter för mc upprör,
Publicerad 2016-04-16
http://www.dn.se/nyheter/sverige/chockhojda-p-avgifter-for-mc-uppror/ (http://www.dn.se/nyheter/sverige/chockhojda-p-avgifter-for-mc-uppror/)

”Fordonen tar upp plats i gaturummet”,
Publicerad 2016-04-16
http://www.dn.se/nyheter/sverige/fordonen-tar-upp-plats-i-gaturummet/ (http://www.dn.se/nyheter/sverige/fordonen-tar-upp-plats-i-gaturummet/)

Till sist, fler chanser att visa vad man tycker,
(kommande evenemang, håll koll på sidan om du/ni som jag tycker detta är viktigt)
https://www.facebook.com/groups/1721871451393385/events/ (https://www.facebook.com/groups/1721871451393385/events/)

---

Några bilder jag tog i Rom för några år sedan, lite i ämnet yta ;)

(http://www.scooterforum.se/pic/rom_al/04.jpg)

(http://www.scooterforum.se/pic/rom_al/09.jpg)

(http://www.scooterforum.se/pic/rom_al/10.jpg)


-Tomas

Edit in,
Lite redigering.


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: Henkes skrivet 2016-04-22, 14:56:25
Gör våra röster hörda i morgon!!
Ta en bilruta, betala den och slut upp!!
https://www.facebook.com/events/222084418163842/ (https://www.facebook.com/events/222084418163842/)


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: Rogga skrivet 2016-04-22, 15:10:35
Lämnar den gärna i sympati, men vem talar för mig/oss:

2 hjul......vi som har 3 hjul då?

- Rogga  :gino:


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: Stig45 skrivet 2016-04-22, 21:38:29
Är detta måhända mp:s grymma hämnd fär alla tabbar de blivit påkomna med den senaste tiden?
Jag har intrycket att man från våra polituiker sida inbillar sig att det åker omkring en massa folk på Stockholms gator bara för att man tycker det är så j-a kul, ren nöjessåkning och att man kan hindra för andra.
 Bor inte i Fjollträsk men har ca 19km till min stads centrum. "buss" tar ca 50 min och är enbart möjligt om jag ska göra EN sak, skall mer än ett ärende uträttas blir stadsturen lätt 3-4h lång..
"Bil" tar 20min men även här så vill kommunalfolket har bort "bil" från staden, främst genom idiotiska trafikregleringar..
Påpekar i stans tidning så ofta jag kan att jag numera pga detta INTE handlar i centrum och att de välbeställda kan behålla sin tomma stad och butiksägarna slipper våra pengar..
Hur läget är med P-avg för mc känner jag faktiskt inte till..


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-08-02, 13:44:01
Om nu någon undrar hur det gick?
I vanlig "Titta medans vi ignorerar er" stil så kördes förslaget igenom 27/6-2016.

P-strategin klubbades igenom,
http://www.svmc.se/smc/Nyheter/P-strategin-klubbades-igenom/ (http://www.svmc.se/smc/Nyheter/P-strategin-klubbades-igenom/)
Citat

.................................P-strategin för Stockholms stad klubbades till sist igenom måndag 27 juni vid ett extra insatt Kommunfullmäktigemöte. Förslaget hade inte ändrats med ett enda ord, återremissen blev i verkligheten bara en formalitet.....................mera


---

Så jobbet med att göra om innerstaden till världens största "gated community" för politiker och det "vackra folket" fortsätter, dit vi kan göra söndagsutflykter för att se dem sippa latte i gamla stan, se hur mycket som permanent stängs av i Stockholm.

Vi "pöbeln" ska shoppa i de tråkiga där endast läge skiljer utfodringsställena åt som kallas centrum som Täby, Sollentuna, Solna, Mall of Scandinavia osv. Och underhållas med bröd och cirkus i de stora nu med knapp täckning arenorna runt Stockholm.
Du ska helt enkelt inte vilja eller av rent praktiska skäl välja att inte ta dig tid/besvär för att ta dig in till vår huvudstad och "störa" längre.

Bilar kan förbjudas i innerstäderna,
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6484365 (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6484365)
Citat

Bilar kan förbjudas i innerstäderna
Publicerat fredag 29 juli kl 15.01

Det kan bli förbjudet för bilar som släpper ut för mycket avgaser att köra i Sveriges innerstäder. Regeringen ger nu Transportstyrelsen i uppdrag att utreda frågan.

Redan idag får inte tyngre fordon som lastbilar eller bussar som inte är miljövänliga - vistas i centrala Malmö och andra svenska storstäder. Men nu kan det alltså bli ännu strängare lagar.

Men i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors har man gått ännu längre och beslutat om helt bilfria zoner.

P4 Malmöhus gav sig ut på stan frågade vad några skåningar tyckte om förslaget.-Tomas


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: Semester Stallone skrivet 2016-09-01, 18:23:39
Kanske en halv pyrrhus- (?) eller delseger i alla fall, till slut…? Men huvudproblemet kvarstår förstås, d v s att Daniel Helldén, miljöpartiet och alla hans/deras nyttiga, allierade idioter (välj själv valfri partifärg) i stadshuset MÅSTE bort. Pronto!!!

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Jaaa-Forslaget-till-P-avgifter-skjuts-upp/ (http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Jaaa-Forslaget-till-P-avgifter-skjuts-upp/)Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-09-04, 11:04:34
Kanske en halv pyrrhus- (?) eller delseger i alla fall, till slut…? Men huvudproblemet kvarstår förstås, d v s att Daniel Helldén, miljöpartiet och alla hans/deras nyttiga, allierade idioter (välj själv valfri partifärg) i stadshuset MÅSTE bort. Pronto!!!

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Jaaa-Forslaget-till-P-avgifter-skjuts-upp/ (http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Jaaa-Forslaget-till-P-avgifter-skjuts-upp/)


:agree2:
Håller helt med, det borde vara var och varannan som borde stryka bort dessa hänsynslösa, tunnelseende individer/extremister som med sina val/beslut slösar med de mångas fritid, nu och fortsättningsvis.

Vad menar jag med detta?

Med de i parti och minut överallt startade vägförändringarna utan tanke och planering istället för som tidigare korta intensiva punktinsatser för att hålla nere tidsperioden och mängden störningarna i trafiken och på grund av detta får dessa arbeten att sträcka sig över tidsperioder av ibland år så slösar man med medborgarnas fritid. De många nya avsmalningarna vid hållplatser istället för hållplatsfickor där inget kan passera stoppar effektivt scooter/mc och bygger köer.

Bortskalad trafikkapacitet och en vision som att vi bor i ett medelhavsklimat och en fruktansvärd medborgare syn där du ska offra massor av extra tid om du inte sitter på en cykel i snöslasket eller för all del som idag då 80% med ändå varmt och sol av de som åkte på de mycket tomma cykelbanorna var män i en ålder av 20-40år.

Under sommaren mitt i semester och skollov satt jag mitt på dagen i 40min kö vid Liljeholmen i ett Stockholm där du tidigare normalt susade igenom på nolltid vid den tidpunkten.

Platsar du inte av någon anledning ska du och dina barn/anhöriga straffas med förlorad fritid sittandes i köer istället för att kunna hämta dina barn tidigare på dagis eller umgås med dina nära och kära.

Förstås så märker de i regeringen där många bor i gamla stan under mandatperioden eller för gott inte så mycket av detta med sin korta promenad till sin arbetsplats som saknar närvaroplikt som grädde på moset. Magsår och stress är för oss andra med tider att passa.

I Daniel Helldén's Stockholm, huvudstaden i Sverige kan du inte hämta dina gästande gamla skröpliga föräldrar med bil vid centralstationen som är nordens mest trafikerade, då den sista gatan med parkering Klarabergsgatan stängs av för att inte öppnas igen.

Klarabergsgatan stängs för biltrafik,
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6405579 (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6405579)
Citat
.........Om en vecka stängs gatan för biltrafik  i två år och när den sen öppnas igen 2018 blir det som gågata........

Bilfria sommargator kan bli permanenta gågator,
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/bilfria-sommargator-kan-bli-permanenta-gagator (http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/bilfria-sommargator-kan-bli-permanenta-gagator)

Fler gågator i Stockholm nästa år,
http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/fler-gagator-i-stockholm-nasta-ar/aRKolr!YMvNFV7uymURYSLNiwgYAQ/ (http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/fler-gagator-i-stockholm-nasta-ar/aRKolr!YMvNFV7uymURYSLNiwgYAQ/)

Slussen trafikhalvering en byggnationen såld med lögner om slutresultat är en annan katastrof.

Stoppa vansinnet! Rädda Slussen! (http://www.youtube.com/watch?v=EdbBV1XP5gE#)

Finns en fortsättning på videon ovan: Stoppa Nya Slussen 2 - Avslöjandet

I mina ögon bör dessa vedervärdiga egocentriska verklighetsfrånkopplade individer vars respekt för vår mycket dyrbara begränsade fritid är fullständigt obefintlig inte längre lyfta lön och förmåner från det allmänna, för de hör verkligen inte alls hemma i ett samhälle som gör anspråk på jämlikhet och humanism så stryk, stryk, stryk från vallistor och där möjligheter alls ges.

För nu skapas i mycket rask takt än mer förstörd fritid för vad jag misstänker är en majoritet av oss som bor i och i anslutning till Stockholm.

Fundera på när ni sitter i kön för att ni behöver bilen i arbetet eller kanske pga. ryggproblem annan krämpa, hämta ungar till träning eller för att köpa den där större saken efter arbetet eller av kanske någon annan anledning hur mycket längre tid det tar nu än för några år sedan, multiplicera detta med de ca 220 arbetsdagar som finns på ett år för att se hur mycket extra fritid som stjäls från just dig och ger dig det där begynnande magsåret.

Hörde idag från en bekant som har en fru som jobbar som personlig assistent med att handla osv att ingen ersättning ges för egen bil och att de till en början tagit bort ett av tjänstefordonen och ersatt det med cykel, grattis till de många äldre som jobbar i det segmentet med att cykla hem matkassarna från affären.

MP om nya p-reglerna: Bilägarna ska betala,
http://www.svd.se/mp-om-nya-p-regler-bilagarna-ska-sta-for-kostnaderna (http://www.svd.se/mp-om-nya-p-regler-bilagarna-ska-sta-for-kostnaderna)
Citat
Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) känner sig trygg med den nya parkeringsplanen i Stockholm som börjar gälla på torsdag.
Huvudprincipen är att parkeringsfrågan inte ska lösas kollektivt. Den som har bil ska stå för kostnaden, säger han...................

Ja tydligen så bedömer han oss medborgare som lätt sinnessvaga och i fullständig avsaknad av sunt förnuft, välj ett av två eller rent av kanske han t.o.m. inte vet bättre?

Om man ser till:

Vägtrafikskatt,
Skatt vid nybilsförsäljning,
Bensinskatt,
P-böter,
Fartkameror,
Vägtullar, (som de nu också satt på kringfartslederna, för här ska mjölkas)

Och till det ovan lägger skatteinkomster på alla de företag och personer som arbetar inom fordonsindustrin, fraktbolag, verkstäder, försäljningsställen, p-böter industrin, bensinmackar och hantering runt om dessa, däcks verksstäder olika serviceställen och säkerligen betydligt fler som jag glömt så är det inte så att staten inte tar in skatt så det räcker och så har varit fallet länge.

Men pladder och floskler och hoppas på att ingen funderar/tänker är en av de vanligaste politiker teknikerna.

Sanningen ligger nog betydligt närmare att man redan ställt till med ett jättekaos i trafiken och paniklösningen blir nu till att höja chockhöja p-avgifterna för att pressa in folk i tågen till vintern då detta kommer att bli än mer uppenbart. Detta genom att helt enkelt göra det för dyrt att använda något annat för vanligt folk, snacka om en klass/inkomst politik på steroider.

Men tysta så får vi tyvärr exakt vad vi förtjänar, för inga skrupler hänsyn finns att få från dessa extremister, och detta är bara början på ett gigantiskt trafikkaos i skapande.

Sänd en tanke till dessa hänsynslösa politiker då vi står där huttrande och läser om inställda tåg, då vi trängs utan sittplatser bland höst/vinter/kräksjuka medmänniskor på överfulla perronger, bussar och tåg.


-Tomas

Ändrat och kompletterat så pass att jag postar den igen,
"Passande" nu innan vintern har kommit igång så kan vi se hur väl det stämmer in med kommande/i varande enligt mig politikerskapade trafikkaos.
Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2016-09-08, 13:49:34
Kanske en halv pyrrhus- (?) eller delseger i alla fall, till slut…? Men huvudproblemet kvarstår förstås, d v s att Daniel Helldén, miljöpartiet och alla hans/deras nyttiga, allierade idioter (välj själv valfri partifärg) i stadshuset MÅSTE bort. Pronto!!!

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Jaaa-Forslaget-till-P-avgifter-skjuts-upp/ (http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Jaaa-Forslaget-till-P-avgifter-skjuts-upp/)Uppdatering,
Verkar som om det blev lite panik? så att det nu bara inte blir ett sken av att vi medborgare faktiskt kan påverka/ändra. Så detta måste de nu raskt slå oss ur hågen så att vi inte får några idéer som gör det svårare fortsättningsvis för dem att köra vidare och över oss med enkelhet, för nu är det ny musik i skällan:

Nej! Trafikkontoret gav fel uppgifter,
http://www.svmc.se/smc/SMCs-arbete--fragor/Infrastruktur/MC-parkering/Nej-Trafikkontoret-gav-fel-uppgifter/ (http://www.svmc.se/smc/SMCs-arbete--fragor/Infrastruktur/MC-parkering/Nej-Trafikkontoret-gav-fel-uppgifter/)
Citat

I onsdags kunde vi ge det glädjande beskedet att P-avgifter för motorcyklar skjuts upp till 1 januari. Det var efter en artikel om detta i SVD vi kontaktade Stockholms stad och fick detta bekräftat. Idag kommer nya besked. Gårdagens uppgifter var felaktiga. Det är endast skyltningen som drar ut på tiden men så snart det sitter en skylt vid en MC-parkering gäller avgift för MC. SMC är smått förvånade över hur kommunikationen på stadskontoret kan vara så olika, från en dag till en annan!..............mera


Ja dom räknar väl kallt med att det fungerar som vanligt med att ljuga oss fulla 3-6månader innan valet, detta med löften som nuförtiden aldrig eller mycket sällan hålls för att få fortsätta att ställa till det och lyfta sina löner/förmåner från det allmänna under nästa mandatperiod.


-Tomas


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: Leffe skrivet 2017-03-14, 08:32:07
Förvaltningsrätten sa nej

Sex privatpersoner hade överklagat Stockholms stads beslut att införa avgift för parkering för motorcyklar och moped klass I.

http://www.svmc.se/Distrikt/Stockholm/Nyheter/Forvaltningsratten-sa-nej/ (http://www.svmc.se/Distrikt/Stockholm/Nyheter/Forvaltningsratten-sa-nej/)


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2017-03-15, 12:01:08
Förvaltningsrätten sa nej

Sex privatpersoner hade överklagat Stockholms stads beslut att införa avgift för parkering för motorcyklar och moped klass I.

http://www.svmc.se/Distrikt/Stockholm/Nyheter/Forvaltningsratten-sa-nej/ (http://www.svmc.se/Distrikt/Stockholm/Nyheter/Forvaltningsratten-sa-nej/)
Tack för uppdateringen Leffe :thumbsup:

Ja det handlar väl till en stor del om det i quoten nedan, iofs. så tror/hoppas jag att de "skit i medborgarna" dagarna är på väg mot dags ände, för många har vaknat till och ser maktmissbruket och ullen som dras ned för våra ögon av "våra" media i en allt ökande utsträckning/takt,
..................så att det nu bara inte blir ett sken av att vi medborgare faktiskt kan påverka/ändra. Så detta måste de nu raskt slå oss ur hågen så att vi inte får några idéer som gör det svårare fortsättningsvis för dem att köra vidare och över oss med enkelhet..................


-Tomas


Titel: SV: Nya parkeringsavgifter för mc och moped…
Skrivet av: tomas skrivet 2017-03-27, 21:43:17
" Nu har införandet av avgifter för att parkera motorcykel och moped klass I överklagats ännu en gång. Det är SMC-medlem Ingvar Olsson som, genom bidrag från SMC, fått hjälp av en advokat specialiserad på kommunal lagstiftning, att överklaga Förvaltningsrättens beslut. Nu väntar 60 000 MC-och mopedägare i Stockholms län med spänning på Kammarrättens beslut "

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Parkeringsfragan-i-Stockholm-overklagad-igen-/ (http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Parkeringsfragan-i-Stockholm-overklagad-igen-/)
:thumbsup:
Tar och klipper in din post här också Leffe, alltid intressant för de närmast sörjande med info. i ämnet.


-Tomas