Scooter Forum

Övrig Motor => Motor allmänt => Ämnet startat av: mieri skrivet 2015-06-21, 11:09:39Titel: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2015-06-21, 11:09:39
Tjena,

Jag tänkte att här kunde det vara fyndigt att lufta allt matnyttigt runtikring en av mina största missioneringsämnen just nu , Elcykeln !
Som flera av er kanske redan visste så införskaffade jag en Batavus Elcykel september 2014. Detta i första hand för att jag idkade så himla mycket ( onödiga ? ) småkörningar här på hemmaplan. Redan för ca 3-4 år sedan så gav jag & min far min mor en Giant elcykel i födelsedagspresent och då började intresset för dessa smarta cyklar vakna. Jag har använt min cykel nästan dagligen sedan inköpet till jobbet , till mitt avslappnarfavvoställe "Domarudden" där det finns en vedeldad allmänbastu. Och tack vare den ursnygga varukorgen som sitter smart fastspänd på pakethållaren så görs även små och större matinköp med "Elis.
När det var som bistrast i vintras så var det dubbdäck monterade och det gjorde att säkerhetsmarginalerna ökade drastiskt. Inte en enda vurpa denna vinter. Cyklade t.o.m ikapp med långfärdsskridskoåkarna i vintras på den långa lokala sjön #garnsviken :-))
Min Annika lånade Elis av mig en hel del i höstas men min saknad .... Efter cykeln gjorde att jag kände mig tvungen att införskaffa en elcykel till henne också. Så blev det, jag köpte en till likadan till henne = snäll kille. #kanonkille .

https://instagram.com/p/tS1xjlr4Cd/
https://instagram.com/p/uBPDavL4OK/
https://instagram.com/p/vBarcwL4PE/
https://instagram.com/p/vWFC5aL4Aj/
https://instagram.com/p/wdY2dvL4Kz/
https://instagram.com/p/xEiHn-r4Oj/
https://instagram.com/p/ykLRTmL4Mh/
https://instagram.com/p/155msvL4I1/
https://instagram.com/p/156Gxwr4J-/
https://instagram.com/p/33ZYaWr4Iy/


Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2015-12-19, 23:47:38
Ja just det,
Dottern Amanda lånade min elcykel rätt så mycket av mig denna sommar / höst .... Så det slutade med att jag var tvungen ? Att införskaffa en reservELcykel ! Och så blev det. ( punkt ) naturligtvis så blev det en exakt likadan Batavuscykel igen. Förvisso med några små uppdateringar som t ex trumbroms på framhjulet och av mig extrabeställt ett kraftigare batteri för extra många trevliga mil utan att behöva gå in & stödladda.
Dubbdäcken är på nu i alla fall på Elis och ruggigt redo för 2015/2016.

Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2015-12-22, 11:40:09
Höll på att skriva "att det var ju somriga och fina bilder", men det visade sig efter mer klickande vara ett året runt collage  :)
Ser ut som en välanvänd investering.


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-06-22, 23:29:40
Nä nu var det dax igen för ett ElCykelsinköp / investering ?
Efter några månaders påtryckning från min hovleverantör ( en lokal cykelhandlare - Rydins cykel )
Så lyckades han sälja på mig en ElCykel till.... En mountainbike oxå?  Men det ska villigt erkännas ett suget fanns därinne i mig hela tiden för inköpet. Och cykeln ifråga hade hunnit provas av så många så att helt plötsligt var Cykeln nergraderad till " demokörd" = bättre pris :))
Så här är den :

https://instagram.com/p/BG5z33uL4HU/

Namnlös än så länge men arbetsnamnet är ElTrekken. Himla trevlig cykel detta här !!!
Den är rent ut sagt skitrolig att köra . Hörs förmodligen mer i detta ämne.
Gonatt
Gullan


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-06-23, 17:37:51
Grattis!  Jag provade en Scott med samma motor, en mycket trevlig bekantskap.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-06-25, 09:19:38
Jo som sagt Peter: denna kombination utav mountainbike / drivlina gör att varje meter på den blir ett stooort nöje :)))
Jag har redan lånat ut den till några hängivna mountainbikeåkare som inte har en elmotor på sin cykel och jag kunde se på dom när kom tillbaks efter provturen att dom var ju inte direkt negativt inställda till motorinstallationen. Jag är fullkomligt övertygad om att det kommer synas många EL-mountainbikes på skogsstigarna i framtiden och ute på dom vanliga vägarna också för övrigt.

El-Micke


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-06-27, 23:26:48
Ja Grattis till den shoppingen, kikade lite och den ser ju mäkta poppig ut!
Kikade faktiskt lite extra i ämnet som sådant efter jag såg den.


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-06-28, 23:09:26
Hör av dig om du/ni vill komma förbi på en riktig provtur.

Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-06-29, 13:19:13
Jag nappar på det erbjudandet när det kan passa någon kväll/dag.


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-06-29, 23:19:52
 :)


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-07-09, 10:56:53
Jag är fortfarande otroligt nöjd med min ElTrek :)
Jag var ut nu på morgonen & åkte en 3-milasväng med den och känner mig otroligt påfylld efter den svängen. Vackert som tusan just nu längs med vägarna. Drygt 2 veckor har jag haft den nu och ca 45 mil har jag rullat fram på den :)))))
Bild på den med Garnsviken / Brottby i bakgrunden:

https://instagram.com/p/BHoj3I3g0-K/

Elis


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-07-09, 11:17:30
Hur verkar räckvidden vara med ett fulladdat batteri?

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-07-09, 18:13:23
Oj, som vanligt en väldigt svår elcykelrelaterad fråga? Men om man kör för fullt i backig terräng och med effektläget i "Turbo" som är det högsta så räcker ändå batteriet ca 4-5 mil - ungefär... Tilläggas ska att min Trek Powerfly 9 är förra årets modell med 400Wh batteri. Årets modell på denna cykel kostar ett gäng tusenlappar mer men så har den också 500Wh batteri. Men säg att du är ute och cyklar (he he) på lägsta läget "Eco" som faktiskt ger förvånansvärt bra hjälpassist så kommer du förmodligen mellan 12-15 mil. Så då blir helt enkelt mellanmjölkssvaret cirka 7-9 mil vid blandad körning innan det är dax å ladda. Men det är som sagt helt omöjligt att svara exakt hur långt man kommer på ett fulladdat batteri.
På vintern när kylan slår klorna i batteriet så reduceras räckvidden rejält. Men det är bara att ladda oftare och det spelar ingen roll för det är så himla kul att cykla elcykel på vintern :))) jag har rejält med dubb i mina däck till Trek:en.

El-Micke

PS allt detta med med mina rejäla offroaddäck. Med lite mer landsvägsanpassade däck så blir det kanske ngn mil till eller 2?


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-08-14, 12:44:20
Till sist så dukade jag under av det "enorma" enmansgrupptrycket  ;) från mieri och shoppade ett par i år.
Efter lite moraliskt stödsamtal med mieri av mitt val så slog jag till utan att provat den vi köpte eller en överhuvudtaget :broke:

Eller i alla fall nästan inte provat om vi nu bortser från då den redan var betald de få meter då jag cyklade ut dom ur butiken till bilen på Värmdö för att se att dom verkligen fungerade, ruggigt nära att vurpa i dörröppningen överraskad av draget i framhjulet, en succé jag slapp bjuda på även om det var mycket nära :)
Toppade detta med en kraftig missbedömning om hur vi skulle få hem dom, vilket var en liten cirkus i sig då dom är rätt stora, men med minsta möjliga marginal så gick det till slut.

Lite av ett ryck då jag är tämligen lat men tycker konceptet är lite intressant.
Nu efter rätt många mil (du väljer mängden energi du vill investera för att ta dig fram :)) så är jag nöjd med investeringen, och grabben/frugan har cyklat verkligen mycket också :cycle:

De som jag "tvingat" upp för en provtur har alla varit positiva och utbrustit i hur kul det är, någon är väl på brinken till en egen "investering" av något.

Normalt så är jag en informationsjägare och läser mycket innan jag köper men här har det blivit lite tvärtom, lite grundforskning och desto mer efter införskaffandet.

Så vad blev det för något då, och varför alls skriva om det?
Ja enligt mitt förmenande så är det en hel del märkes/pris hets speciellt riktat mot de billigare elcyklarna så jag tänkte ge mina erfarenheter av det jag köpte utifrån ingen cykelexpert men väl hållit på med teknik i hela mitt liv.

Så enligt mig finns ex.vis elcykelguiden och andra som har massor av bra information och testvideos på youtube, men där samma ordalydelse används lite motsägelsefullt om kines hit och dit då även delar från kina ingår i många dyrare cyklar, allt under 15.000:- och ned är i stort sätt autosågat vilket många andra också på olika platser på webben noterat.

Jag tror kanske det lite ingår i upplägget för att få låna alla dessa dyra cyklar som de har för test att inte berätta att man kan få mycket trevliga och användbara produkter för betydligt mindre pengar.

Ett annat "slag" var väl testfaktas bromstest av just billiga elcyklar som verkligen kavlats ut överallt där man kan fundera lite om man väl läser och sätter det i perspektiv mot gällande regler för elcyckel och vad testresultatet nu visar,
http://www.testfakta.se/tester/motor/dystra-testresultat-f%C3%B6r-elcyklar (http://www.testfakta.se/tester/motor/dystra-testresultat-f%C3%B6r-elcyklar)

Detta är en elcyckel,
http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsregler/Moped/Elcykel/ (http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsregler/Moped/Elcykel/)
Citat
Cykel med elassistans eller moped?

En cykel med tramp- eller vevanordning och elassistans räknas som cykel om den är konstruerad på följande sätt:

*Elmotorn kopplas in när trycket på tramporna ökar, till exempel för att göra det lättare att trampa i uppförsbackar och i stark motvind.
*Motorn får endast förstärka kraften från tramporna och får inte ge något krafttillskott vid hastigheter över 25 km/tim
*Motorns kontinuerliga märkeffekt får vara högst 250 watt.

Om en cykel med elassistans avviker från dessa krav kommer fordonet inte längre anses vara cykel, utan kommer troligen anses vara en moped med andra krav och förutsättningar för att få brukas i trafik.
Nya reglerna 2016 för mer än 250w,
http://www.transportstyrelsen.se/sv/Vagtrafik/Fordon/fordonsregler/Moped/Moped-klass-II/ (http://www.transportstyrelsen.se/sv/Vagtrafik/Fordon/fordonsregler/Moped/Moped-klass-II/)

Funderade först på ett konverteringskit som har ursprung Sverige "Forcebike" där minimalt kablage och enkel batteri montering lät lockande, men då man inte kunde leverera när jag ville och prismässigt kom väldigt nära en laglig godkänd elcykel så blev det annat val istället.


Så,
För mig blev det nu Biltema Elcykel Low Step 28" 7 växlar med 10A 36V (lite väsentligt), aluminiumram och matchvikt på 23kg, dessa kg's verkar vara en vanlig vikt för den kombinationen efter att kikat på en del elcycklar med motsvarande specs.

Den möter upp på sämsta bromsen värdet 95kg (tror 100kg är godkänt) och hyfsat på uppgivna laddtider och avstånd man kan ta sig på en laddning om man kikar på hur det brukar vara med den typen av angivelser.

Väldigt hög finish och välbyggd, känns solid och efter nu en del användning så har inte känslan av god kvalitet avtagit.

Går fint att sätta på ett par korgar på sidan men man får sätta ett miniband för att dra dom bakåt så inte hälarna tar i.

Kompletterade med hastighets/avståndsmätare och några bra lås, och kedja,
http://www.knobby.se/se/art/las-kedjor-oxford/las-oxford/oxford-boss-alarm-bromsskivelas-14mm.php (http://www.knobby.se/se/art/las-kedjor-oxford/las-oxford/oxford-boss-alarm-bromsskivelas-14mm.php)

Och kommer nog komplettera med den här märkningen också,
http://www.isrcodecheck.se/ (http://www.isrcodecheck.se/)

Praktiskt med "dam stuket", riktigt snygg och jag har inte märkt (väger en del) några problem med att man har "dam ram", kapslad kedja är ett annat plus.

Allt integrerat i cykeln med kablar i ramen och bra pakethållare med integrerat batteri, känns som dom vill lyckas med denna återigen enligt mitt förmenande/personlig åsikt.

Förvånansvärt mycket hjälp av motorn som känns grymt stark och har så här långt aldrig behövt anstränga mig uppför någon enda backe om jag inte vill.

En mycket bra manual,
http://www.biltema.se/BiltemaDocuments/Manuals/27-1402_man.pdf (http://www.biltema.se/BiltemaDocuments/Manuals/27-1402_man.pdf)

Så här långt mycket nöjd med inköpet och köpte faktiskt ett extrabatteri (bra pris) som varit med vid något tillfälle men aldrig behövts användas så här långt.

Vet nu inte om man skulle använda den varje dag året runt hur det skulle gå/hålla förstås, men för lite sommar/semester cykling så funkar det mycket fint, i alla fall som jag ser det och så här långt.

(http://images.biltema.com/PAXToImageService.svc/article/xlarge/271402)

---

Några bra info/länkar som jag ramlat över så här långt:

En mycket bra cykelkarta som man antingen kan hämta i Stockholm eller gratis få hemskickad, funkade fint då jag beställde,
http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Trafik-och-resor-/Cykla/Service-for-dig-som-cyklar/Bestall-cykelkartan/ (http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Trafik-och-resor-/Cykla/Service-for-dig-som-cyklar/Bestall-cykelkartan/)
http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Trafik-och-resor-/Cykla/Service-for-dig-som-cyklar/#Cykelkarta (http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Trafik-och-resor-/Cykla/Service-for-dig-som-cyklar/#Cykelkarta)

Bruses sadelskola (eller vilken sadel ska jag ha, hur ska den ställas in, hur bred ska den vara och hur långt är ett snöre) ,
http://www.funbeat.se/discussion/show.aspx?ThreadID=437639 (http://www.funbeat.se/discussion/show.aspx?ThreadID=437639)

---

Sist,
Mina personliga åsikter/upplevelser.
Funderar ni nu på något i ämnet elcykel, gör det alltid utifrån egen gjord grundforskning och lita inte på mig :bicycle:


-Tomas

Edit in,
Lite mer text + stavning.


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-08-15, 23:45:10
Välkommen till elcykelsträsket Tomas :))
Jag vågar garantera att förhållandet kanske inte blir livslångt men långt kommer det bli i alla fall med d häringa elcyklarna. Och eftersom du är en rackare på det där med att formulera dig i skrift så ser jag fram emot en recension från dig utav min Trek Powerfly +9. :)))
Väldigt mycket scootrar som far omkring härnere förresten, trevligt. Har dock bara sett en endaste Guldvinge ?

Semesterhälsningar från Spanska solkusten / Mijas
Gullan


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-08-19, 14:39:49
Välkommen till elcykelsträsket Tomas :))
Jag vågar garantera att förhållandet kanske inte blir livslångt men långt kommer det bli i alla fall med d häringa elcyklarna. Och eftersom du är en rackare på det där med att formulera dig i skrift så ser jag fram emot en recension från dig utav min Trek Powerfly +9. :)))
Väldigt mycket scootrar som far omkring härnere förresten, trevligt. Har dock bara sett en endaste Guldvinge ?

Semesterhälsningar från Spanska solkusten / Mijas
Gullan
Ja tackar för det!
Låter skönt med solsemester, hoppas den lyser flitigt och att det är riktigt varmt och skönt.


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-08-22, 21:59:50
Fantastiskt avslut på semestern blev det. Mycket sol, värme och bad.
Första dan på jobbet gick bra så nu smäller det väl bara till och vips så ljuder det julmusik ut ur högtalarna.
Det ska förståss åkas både Gullan och elcykel hela hösten först.

https://instagram.com/p/BJYgWN5gjjF/Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-09-16, 20:25:55
Funderar mycket på att inom något år köpa en elcykel (Haibike) med motorn i vevpartiet. Tänkte pendla någon/några dagar i veckan under den torra årstiden (2x30km). Men jag har ett dilemma...

Touring och komplettera med sadelstolpe med dämpning (typ Suntour SP 12 NCX).
Eller
Fulldämpad 29'' MTB och komplettera med skärmar, landsvägsdäck (om det nu är nödvändigt) och stöd.

Mina två viktigaste punkter jag vill ha uppfyllda är pendlingsbarhet och körglädje.
Vägledning önskas, tack.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-09-17, 09:29:50
Hej Peter,
Kul att du börjat tänka på elcykel. Jag har bara 5km till jobbet så jag kallar det inte för att långpendla. Men jag åker rätt mycket landsväg och terräng på fritiden med min fulldämpade Trek Powerfly +9 och potentialen finns verkligen för långpendlande med en fulldämpad el-mountainbike. Och det är verkligen en nöjesmaskin!!! Fram & bakfjädring går att låsa om man vill. Finns även ett mittemellanläge som är en bra kompromiss faktiskt. Jag har 27,5tums däck på min men förmodligen rullar 29:or ännu lite bättre :))
Jag har sett att Haibike släppt flera coola nyheter så din drömhoj finns säkert därute någonstans i  enormt stora e-bike boomen som komma skall.
Ja just det, satsa på ett "stort" 500wh batteri till din kommande cykel för att få ännu längre räckvidd med el-assistans. Bosch / Yamaha motorerna verkar bäst just nu? Men det kanske är så att nu även Shimanomotorerna är med i mitt-motortoppen.
Men provkör, provkör för tusan och jämför flera Olika cyklar så blir det nog bra och roligt.

https://instagram.com/p/BKboxGnASSp/

Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-09-17, 11:20:58
Tack Mieri,

Jo, jag har provkört Bosch Active, Shimano Steps och fyra olika cyklar med Yamaha PW. Jag gillar Yamaha bäst då den ger kraft tidigt i tramprörelsen (noll-kadens). Bosch är stark tvåa för mig och det finns två modernare och kraftigare modeller men redan den enklaste Active är dyrare än Yamahan.

Men jag svårt att förstå vilken modell av cykel som skulle passa mig bäst. Det som talar för touring är...
Lite större och rymligare
Bra skärmar
Neutralt utseende för en 55-åring som jag
Går att köpa med 500Wh-batteri till 2017

Talar för fulldämpad 29''
Markant bättre komfort tack vare bättre fjädring (även fram då den även där är luftassisterad istället för enkel fjäder)
Bättre på dåligt belagda cykelvägar (jag kommer sannolikt inte cykla i mer terräng än att gena över en äng, hoppa över en trottoarkant eller så...)
Längre säsong?


Peter BjörkdahlTitel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-09-18, 20:54:05
Ok,
Ska bli spännande och se vad det blir för åkdon för dig ?
Har du spanat in någon speciell modell redan nu ?

M ( som fyller 50 nu i vinter )


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-09-18, 22:08:15
Funderar närmast på Haibike Fullnine SL eller Rc och Trekking Sl eller Rc.


Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-09-19, 13:42:54
..............M ( som fyller 50 nu i vinter )

Ja det blir ju jämt och fint, ingen gubbe på några månader än då ;)
Funderar närmast på Haibike Fullnine SL eller Rc och Trekking Sl eller Rc.


Peter Björkdahl
Var förstås tvungen och kika lite på de modellerna som verkar trevliga  :icon_thumleft:
Såg när jag kikade på dina funderingar denna nedan som jag blev rätt sugen på att "gubba till" för att kunna cykla lite mera på dålig väg till nästa säsong.

Hugan's dyr, men får köra en till två månader blodpudding eller nått ;)

http://www.haibike.com/de/DE/bikes/291/2017-xduro-trekking-3-0?variant=4557011748 (http://www.haibike.com/de/DE/bikes/291/2017-xduro-trekking-3-0?variant=4557011748)

Sugen (efter endast utvikningsbild och någon video :)) på 3an eller kanske 4an, verkar sådär på ÅF fronten. (inte så många, och t.o.m. kanske lite "stökig"?)
Fast ska förstås ta dig på orden och testa Yamaha systemet innan som lät som en bra pryl om jag kommer till skott.

Lutar du åt att köpa din söderöver eller via ÅF i Svedala om det blir en?


-Tomas

Edit in,
Blir väl till att gå på någon mässa innan nästa sommar så kan man prov klämma lite och kanske försäsongs fynda?, ex vis. på http://www.swedenbikeexpo.se/ (http://www.swedenbikeexpo.se/) 2017 - 24-26 mars.


Edit in 2,
Såg att det var två för ett pris för stunden, och kika på grejor är ju kul så nu är man väl så illa tvungen att gå ;)


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-09-19, 20:09:10
Jag tycker att Bosch och Yamaha är ganska jämnbördiga men Yamahan är lite starkare,  Markant billigare och ger kraft redan på låga trampvarv (bra vid start i backe t ex).
Jag har fastnat lite på de fulldämpade men vill gärna kunna ha bra skärmar och det är inte helt enkelt att lösa utan att sätta dem högt upp så att de inte skyddar lika bra.

Jag kommer att köpa, om jag kommer till skott, av generalagenten Rideaway som har en butik på Östermalm.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-09-19, 22:01:23
Ok. :))


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-09-19, 22:36:18
D v s
Fulldämpad och...
http://www.evaldsmtb.se/accessoarer/skarmar/28-29622/sks-framskarm-shockblade-28 (http://www.evaldsmtb.se/accessoarer/skarmar/28-29622/sks-framskarm-shockblade-28)
Och
http://www.evaldsmtb.se/accessoarer/skarmar/28-29622/zefal-bakskarm-deflector-rm29 (http://www.evaldsmtb.se/accessoarer/skarmar/28-29622/zefal-bakskarm-deflector-rm29)
Samt stöd, lampor, landsvägsdäck och ryggsäck.

Eller Trekking och...
https://www.rosebikes.se/artikel/suntour-sp12-ncx-suspension-seat-post/aid:614120 (https://www.rosebikes.se/artikel/suntour-sp12-ncx-suspension-seat-post/aid:614120)
Och cykelväska till pakethållaren.

Vad säger ni?

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-09-23, 16:27:56
D v s
Fulldämpad och...
http://www.evaldsmtb.se/accessoarer/skarmar/28-29622/sks-framskarm-shockblade-28 (http://www.evaldsmtb.se/accessoarer/skarmar/28-29622/sks-framskarm-shockblade-28)
Och
http://www.evaldsmtb.se/accessoarer/skarmar/28-29622/zefal-bakskarm-deflector-rm29 (http://www.evaldsmtb.se/accessoarer/skarmar/28-29622/zefal-bakskarm-deflector-rm29)
Samt stöd, lampor, landsvägsdäck och ryggsäck.

Eller Trekking och...
https://www.rosebikes.se/artikel/suntour-sp12-ncx-suspension-seat-post/aid:614120 (https://www.rosebikes.se/artikel/suntour-sp12-ncx-suspension-seat-post/aid:614120)
Och cykelväska till pakethållaren.

Vad säger ni?

Peter Björkdahl
Ser bra ut  :icon_thumleft:
Du är duktig på att hitta bra grejor.
Beställde en Suntour från Tyska amazon till hyggligt pris efter inspirationen, får berätta sedan vad jag tyckte men såg bra ut på någon youtube video jag kikade på.

SUNTOUR SP12 NCX in action split screen 2014 (http://www.youtube.com/watch?v=G3kB4z8vAyc#)

---

Shoppade också mobilhållare på Biltema, riktigt trevlig och billig,
http://www.biltema.se/sv/Fritid/Cykel/Tillbehor/Vaskor/Mobilficka-Smartphone-2000034446/ (http://www.biltema.se/sv/Fritid/Cykel/Tillbehor/Vaskor/Mobilficka-Smartphone-2000034446/)

Och till den kör jag det utmärkta gratis programmet OSMAND. (begränsat med nedladdningar, inget problem och rutter, billig att köpa också och fungerar fint med scooter/bil förstås)
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.osmand (https://play.google.com/store/apps/details?id=net.osmand)

Man laddar ned engelskt tal, Stockholms län (eller var man bor), Samt Sverige så har man 5-6 nedladdningar kvar.

OBS,
För att få en rutt att fungera på cykelvägar måste man välja "fotgängare" läget på kartan.


Tusen och en sak att konfa och har det mesta men har starka sidor som:
Alla kartor nedladdade i plattan/telefonen och tillgängliga offline, (spara datatrafik)
Ser alla cykelvägar, (grymt trevligt då de flesta saknar skyltning och då har man som jag en noob svårt att hitta)
Kan konfas så att den "endast tänder upp" valfri tid då en navigerings instruktion ges, (sparar batteri)
Och massor mera,

OSMAnd Essentials Tutorial - How to download maps, use POIs, make favourites, navigate (http://www.youtube.com/watch?v=SdH2-KClL3Y#)

Skulle köpt den på studs men,
Köpte massa android saker upp till slutet av 2014 då google play slog igång super paranoid vi vill veta kalsongfärg osv på dig, då jag slutade att handla.
Sicke fall funkar gratis versionen fint för tillfället.

---

Uppgraderade lyset och lite trångt / felvinkel kvar på styret så köpte också den här för ett tag sedan, gör att lampan kommer i mitt fall upp över korgen också,
https://www.cykloteket.se/artikel/topeak-bar-extender/ (https://www.cykloteket.se/artikel/topeak-bar-extender/)

Video Review: Topeak Bar Extender - PathLessPedaled.com (http://www.youtube.com/watch?v=7KpP2-NH2r0#)

Och extralyset blev en Sigma Lightster som inte bländar, blev rätt bra, väger 220gr med batterier och ToPeak klarar 300gr,
(obs, denna är gamla modellen, nya har usb anslutning om man använder uppladdningsbara, men då batterierna räcker upp till 20timmar så kör jag torr med lite högre volt)
http://www.clasohlson.com/se/Cykelbelysning-LED-Sigma-Lightster/31-5011 (http://www.clasohlson.com/se/Cykelbelysning-LED-Sigma-Lightster/31-5011)

Sigma Lightster vs. Sigma Powerled Black Pro Lichtvergleich (http://www.youtube.com/watch?v=JieEiASjgTA#)


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-09-23, 18:14:20
Ja, jag har också svårt med att få plats med allt på styret ;)

"Beställde en Suntour från Tyska amazon till hyggligt pris efter inspirationen, får berätta sedan vad jag tyckte men såg bra ut på någon youtube video jag kikade på."
Kul! Kom gärna med recension när du fått den.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-09-23, 20:53:03
"Good posting"

:))revlighelg //. ElcykelMicke


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Mats skrivet 2016-10-08, 14:07:16
Vilken häftig sadel med fjädring en sådan måste jag köpa bra tips. Jag gillar komfort och har hittat min dröm cykel det är en fatbike och man känner knappt att man kör över trottoarer. Folk sa att det var tungt och cykla med dom så jag köpte en 1000w som dom säljer på Blocket och jag älskar den. Har byggt 500w innan men det rekommendera jag inte det blir inte bra kvalitet.


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-10-09, 14:26:38
@Mats,
Hej och Välkommen till forumet!  :welcome:

---

............"Beställde en Suntour från Tyska amazon till hyggligt pris efter inspirationen, får berätta sedan vad jag tyckte men såg bra ut på någon youtube video jag kikade på."
Kul! Kom gärna med recension när du fått den.............................
Det ska jag absolut göra, bara jag får den :)

Beställde den på ebay 22/9 och av flera val så av någon outgrundlig anledning gjorde jag som det nu visat sig misstaget att välja Hermes som paketleverantör trots minimal prisskillnad mot de "usual suspects".

Jag har köpt många gånger från Tyskland och leveranstiden har varit mellan 4-10 dagar alltid och aldrig haft problem innan.

Så här har det sett ut nu sedan 28/9 t.o.m. idag 10/9 och inget mer än ett standard svar på min förfrågan till fraktbolaget gjort för en vecka! sedan  >:(
Citat
28.09.2016    00:56:02    Die Sendung ist im Hermes Verteilzentrum Lüneburg eingetroffen.
27.09.2016    07:21:31    Die Sendung wurde im Hermes Logistikzentrum sortiert.
23.09.2016    21:35:22    Die Sendung wurde vom Hermes Verteilzentrum Wilhelmshaven übernommen.
23.09.2016    14:44:13    Die Sendung hat das Lager des Versenders verlassen.
23.09.2016    13:42:48    Die Sendung wurde Hermes elektronisch angekündigt.

Så ett "Top Tip" efter att nu på förekommen anledning kikat lite mer på Hermes som bolag, finns andra alternativ VÄLJ DEM.

Yodel and Hermes named UK's worst parcel delivery firms,
http://www.moneywise.co.uk/news/2014-01-10/yodel-and-hermes-named-uks-worst-parcel-delivery-firms (http://www.moneywise.co.uk/news/2014-01-10/yodel-and-hermes-named-uks-worst-parcel-delivery-firms)

Worst Courier Firm....Ever!,
http://www.complaintsboard.com/complaints/hermes-england-nottinghamshire-c400912.html (http://www.complaintsboard.com/complaints/hermes-england-nottinghamshire-c400912.html)

My Hermes Excellent Unloading - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=nSh8K6aDMGs#)

Men till slut så kanske den dyker upp?  ;) och då ska jag berätta hur den är/fungerar.


-Tomas

Edit in,
Tittade på amazon.de men blev ebay då det var billigare, blandade ihop.


Edit in 2,
Provade just att ringa på ett betalnummer till Hermes som jag hittade, men där man inte kunde göra något utom att ta kostnaden för samtalet utan interaktion..........

Edit in 3,
Dök upp till slut givetvis dagen efter :), ska skriva som sagt vad jag tycker så snart jag satt på och testat lite.Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-10-16, 10:12:55
Det ska bli intressant att få höra. Beskriv gärna hur man spänner fjädern och hur det förändrar funktionen.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-10-16, 10:22:53
Finns liknande sadelstolpefjädring redan monterad på en del cyklar tydligen. T ex den här...
http://www.winora.de/en/GB/ebikes/128?color=9&frame=3 (http://www.winora.de/en/GB/ebikes/128?color=9&frame=3)


Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-10-16, 13:14:58
Ser rätt lika ut, men betydligt dyrare och kortare slaglängd, ser faktiskt inte lika listig ut i konstruktionen, man undrar vem som härmade vem från början :)
Suntour justerar man med en skruv i botten till valfri spänst, och till den finns också olika fjädrar att köpa löst för andra vikt intervall dvs. för lättare och tyngre förare än vad den levereras med.
Vet då inte om det är deras originalfjädrar, då den för tyngre går ända upp till 120kg om jag kommer ihåg rätt.

Verende zadelpen Schulz G1 (http://www.youtube.com/watch?v=dSXDAEc9qPA#)

https://www.rosebikes.se/artikel/byschulz-g1-premium-light-urban-suspension-seat-post/aid:858107 (https://www.rosebikes.se/artikel/byschulz-g1-premium-light-urban-suspension-seat-post/aid:858107)

---

Kom ihåg att jag "dokumenterade" fiaskotransporten från Biltema vid inköpet, dvs ingen chans att på ett betryggande sätt få två bakpå bilen så mecka och på håret med en i bagageutrymmet vid inköpet.

(http://www.scooterforum.se/pic/cykel/1.jpg)

Men då dom ska/har flyttas på en del så kollade jag vad det fanns för lösningar och efter gigantisk shoppingångest så köpte vi en sådan här, som sammantaget inte överstiger kultryck och klarar vikten av cyklarna samt storleken som inte är ringa, en rätt ny modell tänkt för el-cykel.

(http://www.scooterforum.se/pic/cykel/2.jpg)

Fördelarna är att man får dit dom på bokstavligen mindre än 2 minuter på ett väldigt bra och förtroendegivande sätt och att dom får plats.
Plus i kanten är att luckan går att öppna med cyklarna på.

(http://www.scooterforum.se/pic/cykel/3.jpg)

Nackdelen som alltid finns var förstås 5x :broke:

Använt rampen med tre stycken vanliga då jag kört släktens (sista strappad bak med rem), sitter grymt stadigt på kroken, men som sagt dyr.

(http://www.scooterforum.se/pic/cykel/4.jpg)

Lite fusk, då det faktiskt tog slut vid den skylten då skicket på sträckan efter skylten var alldeles för dåligt för en gatcykel.
Faktiskt "nördat" på med hjälm när jag varit ute  ;)


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-10-22, 20:44:22
Hjälm när jag cyklar har jag använt sedan slutet av 80-talet, det är en liten uppoffring tycker jag.
Men jag förstår att en del tycker det är onödigt.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-11-02, 01:29:50
Hjälm när jag cyklar har jag använt sedan slutet av 80-talet, det är en liten uppoffring tycker jag.
Men jag förstår att en del tycker det är onödigt.

Peter Björkdahl
Nja,
Håller med dig speciellt då trafikklimatet känns lite tuffare/dag.
Iofs. bara en "nöjes" åkare mestadels, så håller till på de lugna platserna men hjälm känns bra.

Hoppas på lite åka innan årsskiftet så du ska få utlåtande på stolpen något som faktiskt inte blivit av så här långt trots att den är monterad.

-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-11-08, 21:20:21
Tjoho vad det kan gå undan på vinterväglaget

https://instagram.com/p/BMjlyntA-xN/


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-11-10, 16:40:37
Tjoho vad det kan gå undan på vinterväglaget

https://instagram.com/p/BMjlyntA-xN/
Med de däcken på så behöver du inte längre ha kartongbiten i ekrarna på bakhjulet ;)


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-11-10, 20:02:50
Nä, jag tänkte precis på samma sak så jag tog bort kartongbiten samtidigt som jag bytte svålar :))


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-11-27, 14:32:56
Den gamla var så himla kass så jag investerade en ny när det var "Black Friday" .......

https://instagram.com/p/BNUDg7xguO9/

En färsk bild från en kort liten stund sedan här i Åkersberga .

https://instagram.com/p/BNUDGeqACuS/


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-11-27, 20:17:38
Härligt!
Men hur mycket skyddar "skärmarna"?

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-11-28, 07:55:02
Framskärmen räcker till bra för ramen tar ändå det mesta. Bakskärmen räcker förståss inte riktigt till i alla lägen. Men bakskärmen gör faktiskt mer nytta än man kan tro om inte rullar på för fort.... men det är klart att jag ska skaffa ngn annan sorts lätt avtagbar bakskärm.

M


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-12-03, 18:42:39
Den gamla var så himla kass så jag investerade en ny när det var "Black Friday" .......

https://instagram.com/p/BNUDg7xguO9/

En färsk bild från en kort liten stund sedan här i Åkersberga .

https://instagram.com/p/BNUDGeqACuS/
Stort Grattis till den! :occasion14:
Blev det inbyte på den gamla eller sommarförsäljning?


-Tomas

Edit in,
Förvirrad, är det samma cykel nu när jag kikar och något annat jag missat här?
  :-[Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2016-12-04, 00:11:37
Färgmatchad ringklocka skulle jag tro.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-12-04, 11:28:33
Japp, ringklocka grön = check!
Har även investerat 1st grönt lås. Håller nu främst utkik efter gröna ventilhattar.

M


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2016-12-04, 11:32:41
Den gamla var så himla kass så jag investerade en ny när det var "Black Friday" .......

https://instagram.com/p/BNUDg7xguO9/

En färsk bild från en kort liten stund sedan här i Åkersberga .

https://instagram.com/p/BNUDGeqACuS/
Stort Grattis till den! :occasion14:
Blev det inbyte på den gamla eller sommarförsäljning?


-Tomas

Edit in,
Förvirrad, är det samma cykel nu när jag kikar och något annat jag missat här?
  :-[Nä det är förståss samma gamla Trek Powerfly +9......
Du har inte missat något. Det är bara jag som är het på att lägga upp bilder på min gröna glädjespridare :))


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2016-12-08, 23:08:29
Färgmatchad ringklocka skulle jag tro.

Peter Björkdahl

Japp, ringklocka grön = check!
Har även investerat 1st grönt lås. Håller nu främst utkik efter gröna ventilhattar.

M

Stort Grattis till den! :occasion14:
Blev det inbyte på den gamla eller sommarförsäljning?

Ja då blev ju min skrivning lite kul med det som facit :)


-Tomas

Edit in,
"Cykelporr" ;),


TOP 8 RADICAL E-BIKES AVAILABLE NOW (http://www.youtube.com/watch?v=b-YyKy8WWmo#)


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-01-20, 00:24:17
Lite smått och gott som hänt runtikring min gröna cykel på sistone.
De gröna ventilhattarna får investeras nån annan gång. För jag har känt ett behov utav en ringklocka med lite mer "klös" i på sistone pga fotgängare som väldigt ofta går i mitten på cykel/gångbanorna. Plus äntligen en bakskärm! Den gör sitt jobb jättebra, lätt att få dit, lätt att ta bort.

https://instagram.com/p/BPdlBX-gbhw/

Filmsnutt från Den lokala sjön Garnsviken på blöt is. Som väntat förvånansvärt bra grepp :))

https://instagram.com/p/BPasTG8gN2G/

Stillbild på den gröna:

https://instagram.com/p/BPaUcZ7gUDW/

Gonatt


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-01-23, 15:47:52
..............Stillbild på den gröna:

https://instagram.com/p/BPaUcZ7gUDW/

Gonatt

Ser trivsamt ut  :ok:


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-01-23, 21:42:35
Det är det Tomas :))


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-02-04, 10:12:15
Denna Östersundsbaserade Podride:n kommer förhoppningsvis bli en succé? Såvitt jag kan se på nätet så verkar som om det är en lite mer storskalig produktion på g.

Bli inte förvånade om ni ser mig i en sån ( skönhet ? ) om ett tag....
Mixen kanske t.o.m skulle kunna tänka sig en sån här att cruisa omkring i Avesta med :))

https://youtu.be/po_Z3uz3-YA


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Yoss skrivet 2017-02-04, 20:06:07
Hah, den var hur skön som helst! Lättrampad med, verkar det som...och går att utrusta med släpkärra! Vad kan en sån kosta?

(https://i.ytimg.com/vi/CxUyPjvkqZ0/hqdefault.jpg)

Här har man cyklat en hel del de senaste dagarna, tjejen köpte en hybridcykel häromdan som vi nu utrustat och testat några mil att cykla med full packning (tält, sovsäckar...). Riktigt skoj i och med att det varit rätt torrt och inte alltför kallt väder.


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-02-04, 21:15:03
30,40, 50 tusen är min vilda gissning på vad den kommer att kosta. Dyrt kan tyckas, kanske?

Men jag tror och hoppas på succé.

Skål. //.  Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mixen skrivet 2017-02-04, 22:13:28
mjjaaaaa......
måste erkänna att jag är väldigt kallsinnig till denna ide........


Mixen kanske t.o.m skulle kunna tänka sig en sån här att cruisa omkring i Avesta med Smiley)


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-02-05, 00:46:03
Denna Östersundsbaserade Podride:n kommer förhoppningsvis bli en succé? Såvitt jag kan se på nätet så verkar som om det är en lite mer storskalig produktion på g.

Bli inte förvånade om ni ser mig i en sån ( skönhet ? ) om ett tag....
Mixen kanske t.o.m skulle kunna tänka sig en sån här att cruisa omkring i Avesta med :))

https://youtu.be/po_Z3uz3-YA (https://youtu.be/po_Z3uz3-YA)
:thumbsup:
Gillar "lacken" som förstärker känslan av en väldigt liten bil, om än i ett tyg yttre.

Finns lite info här såg jag,
http://mypodride.com/ (http://mypodride.com/)

..........Här har man cyklat en hel del de senaste dagarna, tjejen köpte en hybridcykel häromdan som vi nu utrustat och testat några mil att cykla med full packning (tält, sovsäckar...). Riktigt skoj i och med att det varit rätt torrt och inte alltför kallt väder.

Skoj att det blev en till slut, men vad är en "hybridcyckel" för en oinvigd?

-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Yoss skrivet 2017-02-05, 11:26:28
Tomas, en hybridcykel kombinerar komponenter från mountainbike, racingcykel och långfärdscykel (som alla är väldigt ändamålsenliga) för att få till en bra all-roundhoj.

För Nadias del så blev det en Trek Allant 7.4 med 27 växlar och rakt styre (mountainbike), lätt aluminiumram och smala 28" slicks-däck (racing) med något längre hjulbas och fästen för pakethållare fram och bak (långfärdscykel). Tanken är att det ska kunna användas för att pendla 2-3 mil om dagen (däck med grövre mönster kommer användas vintertid) men även för en del kortare äventyr med tält och sovsäckar (Mälaren runt, Göta kanal etc.).


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Yoss skrivet 2017-02-05, 11:43:26
30,40, 50 tusen är min vilda gissning på vad den kommer att kosta. Dyrt kan tyckas, kanske?

Men jag tror och hoppas på succé.

Skål. //.  Mieri

Hmm, det högre beloppet närmar sig nästan Renault Twizy-nivån men jag förstår att det inte är lätt att få ner priserna med ett sånt bygge. Micke, om du slår till så vill jag gärna ställa mig i provkörningskön, är speciellt intresserad av hur det känns att styra en podbike med spakar/styrleder jämfört med styret på en "vanlig" cykel.


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-02-06, 11:16:27
Tomas, en hybridcykel kombinerar komponenter från mountainbike, racingcykel och långfärdscykel (som alla är väldigt ändamålsenliga) för att få till en bra all-roundhoj.

För Nadias del så blev det en Trek Allant 7.4 med 27 växlar och rakt styre (mountainbike), lätt aluminiumram och smala 28" slicks-däck (racing) med något längre hjulbas och fästen för pakethållare fram och bak (långfärdscykel). Tanken är att det ska kunna användas för att pendla 2-3 mil om dagen (däck med grövre mönster kommer användas vintertid) men även för en del kortare äventyr med tält och sovsäckar (Mälaren runt, Göta kanal etc.).
Aha, ja det låter ju klokt.

-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-02-15, 18:09:14
En liten filmsnutt som bidrar med lite skön känsla inombords. I alla fall i mig?

https://instagram.com/p/BQidD6Bh55J/

Trek


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-02-17, 16:48:35
En liten filmsnutt som bidrar med lite skön känsla inombords. I alla fall i mig?

https://instagram.com/p/BQidD6Bh55J/

Trek
:thumbsup:
Det förstår jag.


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Yoss skrivet 2017-03-06, 18:40:40
Hääärligt med tjocka och fina isar + cykel. Har inte testat med eldrift (lamporna är eldrivna, räknas det?  :D) men även gammal hederlig pedalkraft rockar på is!


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-03-06, 23:04:12
:)). :))


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Rogga skrivet 2017-03-06, 23:18:22
 ;D

- Rogga  :gino:


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-03-10, 13:42:04
Hääärligt med tjocka och fina isar + cykel. Har inte testat med eldrift (lamporna är eldrivna, räknas det?  :D) men även gammal hederlig pedalkraft rockar på is!
Ser riktigt skönt ut!

---

Såg den här som jag helt missat i ämnet cykel :)
Som också nämns i början av videon saknas verkligen inte kraftuttryck :)

Motionär får utbrott (http://www.youtube.com/watch?v=w_oawEaQ22M#)


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-04-04, 20:46:47
@Mats,
Hej och Välkommen till forumet!  :welcome:

---

............"Beställde en Suntour från Tyska amazon till hyggligt pris efter inspirationen, får berätta sedan vad jag tyckte men såg bra ut på någon youtube video jag kikade på."
Kul! Kom gärna med recension när du fått den.............................
Det ska jag absolut göra, bara jag får den :)

Beställde den på ebay 22/9 och av flera val så av någon outgrundlig anledning gjorde jag som det nu visat sig misstaget att välja Hermes som paketleverantör trots minimal prisskillnad mot de "usual suspects".

Jag har köpt många gånger från Tyskland och leveranstiden har varit mellan 4-10 dagar alltid och aldrig haft problem innan.

Så här har det sett ut nu sedan 28/9 t.o.m. idag 10/9 och inget mer än ett standard svar på min förfrågan till fraktbolaget gjort för en vecka! sedan  >:(
Citat
28.09.2016    00:56:02    Die Sendung ist im Hermes Verteilzentrum Lüneburg eingetroffen.
27.09.2016    07:21:31    Die Sendung wurde im Hermes Logistikzentrum sortiert.
23.09.2016    21:35:22    Die Sendung wurde vom Hermes Verteilzentrum Wilhelmshaven übernommen.
23.09.2016    14:44:13    Die Sendung hat das Lager des Versenders verlassen.
23.09.2016    13:42:48    Die Sendung wurde Hermes elektronisch angekündigt.

Så ett "Top Tip" efter att nu på förekommen anledning kikat lite mer på Hermes som bolag, finns andra alternativ VÄLJ DEM.

Yodel and Hermes named UK's worst parcel delivery firms,
http://www.moneywise.co.uk/news/2014-01-10/yodel-and-hermes-named-uks-worst-parcel-delivery-firms (http://www.moneywise.co.uk/news/2014-01-10/yodel-and-hermes-named-uks-worst-parcel-delivery-firms)

Worst Courier Firm....Ever!,
http://www.complaintsboard.com/complaints/hermes-england-nottinghamshire-c400912.html (http://www.complaintsboard.com/complaints/hermes-england-nottinghamshire-c400912.html)

My Hermes Excellent Unloading - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=nSh8K6aDMGs#)

Men till slut så kanske den dyker upp?  ;) och då ska jag berätta hur den är/fungerar.


-Tomas

Edit in,
Tittade på amazon.de men blev ebay då det var billigare, blandade ihop.


Edit in 2,
Provade just att ringa på ett betalnummer till Hermes som jag hittade, men där man inte kunde göra något utom att ta kostnaden för samtalet utan interaktion..........

Edit in 3,
Dök upp till slut givetvis dagen efter :), ska skriva som sagt vad jag tycker så snart jag satt på och testat lite.Hej Tomas,

Har du cyklat något nu med din fjädrande sadelstolpe?

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-04-06, 18:27:45
Hallå Peter!
Nej skam och sägandes ligger den här (med sadel på) o-provad ihop med ett par olika backspeglar och lamphållare för 18650 lampa som ytterligare ljus också otestat  :-[

Men strax dags och postar då förstås, som sagt en ren nöjes cyklist :)

-Tomas
'


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-04-26, 06:46:31
Hallå,
Då var det dax för lite uppdateringar igen gällande det som faktiskt är en rätt stor del i mitt liv?
Elcyklar och Annika som jag bor med :)
För igår så hämtade vi ut en elcykel  från cykelhandlare Rydins cykel här i Åkersberga (igen). För det var en dröm för mig redan förra sommaren att ha någon som kunde hålla mig sällskap under mina mountainbike-turer. Och gärna då förståss en cykel med elmotor på... och då gick jag in och halvsponsade Annika så att alla planer skulle kunna gå i lås på ett snabbt och smidigt sätt. Men det blev inte en Trek Powerfly 9 FS - fully suspension, utan det blev "budgetalternativet" Trek Powerfly 5 HT hardtail. De stora skillnaderna är bl a : enklare bromssystem å växelsystem. Ingen bakfjädring. Men denna Powerfly 5:a har 29 tums hjul. Min har 27,5. Men en bonus på denna modell jämfört med min Trek som är ca 2 år gammal är att den har den lite vridmomentstarkare boschmotorn "cx" och det lite större batteriet 500Wh (400Wh på min)
Det bör påpekas att den kostar ca halva pengen jämfört med min Powerfly 9 så det kanske kommer visa sig att den är riktigt prisvärd... ? (Rek pris 27000kr)

https://instagram.com/p/BTUOSgBAK9V/

Hörs / MTitel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-04-26, 12:55:44
Bra att det är lite ordning på dig i alla fall

Min elcykellängtan har bara blivit större. Men pengarna har hittills mest gått till EU-moppe, storservice för mc och sedan bil. Men innan året är slut hoppas jag att komma till skott.

@Tomas, har du provat sadelstolpen med dämpning nu?

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-04-28, 20:55:44
Jag provsatt den här idag med dämpad sadelstolpe, kändes ganska bra.
http://www.rideaway.se/produkt/winora-yakun-tour/ (http://www.rideaway.se/produkt/winora-yakun-tour/)

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-04-28, 21:48:01
Bra grejer de där med dämpad sadelstolpe. En HardTail som går att göras om till en mjukis för en relativt liten kostnad. Men det är säkert skillnad på stolpe å stolpe. Jag har en dämpad stolpe på min brukscykel - Batavus / damcykel och den märks, men bara lite..

M


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-04-29, 18:01:14
...........@Tomas, har du provat sadelstolpen med dämpning nu?

Peter Björkdahl
Nej, men jag siktar på måndagen :)


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-05-23, 08:21:05
...........@Tomas, har du provat sadelstolpen med dämpning nu?

Peter Björkdahl
Nej, men jag siktar på måndagen :)


-Tomas
Ja suck, inte blivit av ännu 2x :-[ men du är väl i närheten av Sthlm?
Så kan tänka mig att slänga in den med sadel på (det är 31,6mm) i för dagen valt åkdon och kan dyka förbi en kväll så kan du få prova själv en stund om det råkar vara rätt diameter, vilket borde "toppa" min personliga åsikt :)
Låter det som en idé så droppa ett PM med mobilnummer.

Annars som sagt så fort jag testat så skriver jag.


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-05-23, 09:01:55
Tack för erbjudandet men tanken är att använda en dämpad sadelstolpe till en elcykel som jag inte köpt än.
Jag provsatt en Winora på Rideaway och det verkar helt ok.
Men om jag får ihop tillräckligt med pengar så blir det nog en heldämpad mtb.

Men du får gärna komma med din utvärdering när du har möjlighet.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-05-24, 23:01:25
Idag har jag haft en provkörningsdag :)
Vilken tycker ni verkar vara den bästa kompromissen?

https://www.trekbikes.com/se/sv_SE/cyklar/mountainbike/elcykeln-som-mtb/powerfly-fs/powerfly-7-held (https://www.trekbikes.com/se/sv_SE/cyklar/mountainbike/elcykeln-som-mtb/powerfly-fs/powerfly-7-held)ämpad/p/2932700-2016/

http://www.rideaway.se/produkt/sduro-fullnine-sl/ (http://www.rideaway.se/produkt/sduro-fullnine-sl/)

https://www.specialized.com/mt/en/bikes/mountain/turbo-levo-fsr-short-travel-comp-ce-29/128316 (https://www.specialized.com/mt/en/bikes/mountain/turbo-levo-fsr-short-travel-comp-ce-29/128316)

https://www.scott-sports.com/global/en/products/251355006/SCOTT-E-Genius-730-Plus-Bike (https://www.scott-sports.com/global/en/products/251355006/SCOTT-E-Genius-730-Plus-Bike)

Tänker mest använda den till att pendla 2x2.7 mil men det får gärna vara roligt och bekvämt :)


Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-05-26, 21:31:59
Såg nu att en av länkarna var fel, så här skulle det varit...
https://www.trekbikes.com/se/sv_SE/cyklar/mountainbike/elcykeln-som-mtb/powerfly-fs/powerfly-7-held%C3%A4mpad/p/2932700-2016/ (https://www.trekbikes.com/se/sv_SE/cyklar/mountainbike/elcykeln-som-mtb/powerfly-fs/powerfly-7-held%C3%A4mpad/p/2932700-2016/)

Hämtar den imorgon :)

Blev alltså en svart med lite grönt i, en modell mellan Mieris och hans sambos.
Jag som var inställd på en Haibike med Yamahamotor fastnade för en Trek med Bosch CX - tack Mieri för att du öppnade mina ögon för denna modell! Efter en hel del provkörningar av olika varianter kändes denna 2016 helt rätt för mig.

//Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-06-01, 20:22:21
Grattis Peter till din nya Trek!

Ser fram mot dina personliga intryck utav Powerfly 7:an här framöver. Yamahan är lite småkänd för sin räckvidd med batteridriften. Räckvidden utan batteridriften är förståss oändlig..

Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-06-01, 22:05:56
Tack, bara kört 6 mil än men förutom en ömmande bakdel så känns det jättebra :)

Räckvidden verkar vara 6-7 mil på det sättet jag pendlar till jobbet.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-06-03, 13:36:41
Några första intryck, jag köpte denna elcykel för att pendla några gången i veckan på sommaren och för att komma igång att röra på mig. Ligger lite på gränsen på flera värden efter hälsokollen och med begynnande artros i knäna så kändes elcykel som ett bra sätt :)
Eftersom jag har 3 mil enkel resa till jobbet så tar det lite extra tid så jag hinner inte cykla 5 dagar i veckan men 1-3 dagar har jag tänkt.

Och cykeln då? Jo, efter nästan två års funderande så köpte jag en fulldämpad MTB. Fastnade för en democykel från 2016 med 5km på mätaren, en TREK Powerfly +7 - jag kopierade nästan Mieri här :) men en lite enklare modell.

Den rullar såklart inte så lätt som race- eller touringcykel men jag tycker att den rullar ganska obehindrat trots allt (rullar upp i 50-53km/h i första backen hemifrån). Jag valde fulldämpat med tanke på min egen komfort och att kunna gena över någon äng eller trottoarkant och det funkar jättebra som jag hoppades på. Det har blivit några grusvägar och bredare stigar och det går ungefär lika bra som på asfalt man får tänka på att inte bromsa för kraftigt där då bromsarna är mycket kraftfulla. Växlingen går oftast mycket tyst och smidigt (Shimano XT) men någon gång kan de bli lite hårt växlat men det beror nog mest på min dåliga växlingsteknik. Om jag förstått rätt så ska elmotorn känna av att man växlar och slå av då, jag tycker att jag kan märka detta.

Räckvidden då? Jag tror att jag kan köra, med 500Wh-batteri, till och från jobbet i högsta turboläget 6 mil drygt men jag har inte vågat prova ännu (2 av 5 staplar har slocknat när jag kommer till jobbet efter 3 mil). Övergången från elhjälp till endast muskelanvändande går lite mjukt över vid 25-26 och det är enkelt att ligga där och få lite lagom hjälp. Den största fördelen är att det känns som att cykla vanligt men med medvind oavsett motvind, uppförsbackar eller start efter stopp vid trafikljus eller så.

Miljövinst blir det också och även några kronor sparat då bara bränslet för en trip med bil eller mc till jobbet kostar dryga 40kr. Men som sagt, det tar nog nästan 2 timmar längre per dag (håller hittills 23km/h i snitt).
Bakskärm har jag köpt till som följer dämparen rörelse men väntar på framskärmen som är beställd men inte kommit än.

Och bakdelen ömmar liiite mindre nu så jag kanske har börjat att vänja mig, men annars får jag leta efter en bekvämare sadel i min storlek.

//Peter Björkdahl
Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-06-03, 14:00:52
Här ser man skärmen (skärmarna) bak.


//Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-06-03, 14:01:50
Och "min egen" privata parkering i en avstängd hiss på jobbet :)//Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mixen skrivet 2017-06-03, 20:43:38
kul bild.....
mixen


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-06-04, 08:01:21
Tack Mixen! Ja, det är ett annorlunda perspektiv :)

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-06-04, 09:54:42
Härligt att se att du nu är med i elcykelklubben på riktigt Peter :)
Bakstänkan ser bra ut och är säkert fullt tillräcklig. Min erfarenhet gällande framskärm är att det faktiskt räcker med en sån där liten rackare..
Jag håller med om att sadeln i bland kan upplevas som lite väl rejsig för oss "amatörer" . Det finns ju 4st effektlägen eco, normal, sport och turbo om jag inte kommer ihåg fel och jag kör säkert minst 90% av tiden på läge "normal" och då blir räckvidden förståss påtagligt längre än om man far omkring på turboläget. Men helt klart så är sport å turbolägena skojigast . En sak som måste påpekas är att jag har cyklat / åkt på min Powerfly +9 ca 300 mil i ur å skur. Och om man inte är extremt noggrann med skötsel av drev och kedja = rengöring och  smörjning så blir det rätt så dyra mil. Min drivlina börjar verkligen bli sådär och bara drivlinan kommer att kosta ca 2000kr + ev arbete. Min +9:a har 11 växlar så det blir lite dyrare att byta ut den bakre kassetten än på min Annikas 9 växlade Powerfly 5:a.

Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-06-04, 14:39:45
Jag kan vrida ner bakstänkan så att den är alldeles vid däcket men då glipar det i framkant istället så jag provar så här först.
När jag läst på olika forum för elcyklar så verkar det som att 300 mil är ungefär vad en kedja klarar. Jag vill ha någon "torr" kedjesmörjning och cykelhandlaren tipsade om det på bilden (jag har bara smort en gång så framtiden får utvisa hus det fungerar). Jag har inte tänkt på att, eller hur, jag ska smörja delarna i växel och dämparlänkage men det borde nog gå bra. Dessutom ingår fri service i två år så jag antar att de smörjer då.
Till din och min nackdel som har 11 drev bak så har vi då en smalare (klenare) kedja och det kortar nog livslängden även det.

Brukar du tvätta kedjan? Hur ofta i så fall?

//Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-06-04, 16:18:16
Jag har aldrig demonterat kedjan och gjort rent den ordentligt vilket jag kanske borde gjort. Men min cykelmekaniker tipsade mig om att ha 2st kedjor som man varvar med. För då kan man i lugn och ro tvätta ren den skitiga kedjan. Jag ska tydligen ha kedjelås i original, har du det med?

M


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-06-04, 16:44:12
Tittade nu och kan inte se något men jag kanske missade det.
Tidigare har jag delat kedjan med en kedjebrytare och det är enklare än på mc då det inte är O-ringar och så..
Men Biltema och andra säljer en tvätt som man använder med kedjan monterad - det kanske man ska testa?

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-06-04, 21:53:38
Den har jag också sett och den är nog värd risken att testa?


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-06-07, 15:15:13
@Peter Björkdahl ,
Grattis till inköpet!  :occasion14:

Ser riktigt "fet" ut.

-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-06-07, 19:17:36
Tack Tomas!

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-06-22, 01:22:12
Tack för erbjudandet men tanken är att använda en dämpad sadelstolpe till en elcykel som jag inte köpt än.
Jag provsatt en Winora på Rideaway och det verkar helt ok.
Men om jag får ihop tillräckligt med pengar så blir det nog en heldämpad mtb.

Men du får gärna komma med din utvärdering när du har möjlighet.

Peter Björkdahl
Ja nu blev det ju en heldämpad för dig men jag ska ändå för sakens skull berätta vad jag tycker. (testade den för ett tag sedan men glömt att posta)
Fungerar faktiskt riktigt bra, var lite rädd att man skulle få genomslag enkelt med den korta slaglängden, men det är lite logaritmiskt motstånd på konstruktionen så det händer i stort sett inte.
Fick stanna och skruva om hårdheten 5-6ggr innan jag var nöjd med inställningen.

-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-06-22, 05:16:20
Tack för utlåtandet, jag får fundera på om jag skaffar en till min gamla vanliga cykel. Måste bara se hur mycket jag kommer att använda den nu.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-06-22, 21:20:56
Förmodligen minimalt för du har precis som mig torskat på elcykelsjukan du med - glad gubbe!

Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-06-22, 23:52:48
Ja, det blir nog mest när jag inte vill chansa att lämna elcykeln parkerad. Och som cykel på vintern då jag redan har dubbdäck till den.
Men du har rätt, elcykelsjukan har slagit till kraftigt - uppe i 60 mil nu :)

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2017-07-10, 14:14:42
En lite onödigt vetande? post  :bicycle:

Försökte hitta en styrstam för en mer upprätt sittställning nu med lyxen av el-kraft, dvs. jag tänker slösa lite el på lite ökat vindmotstånd för en bekvämare sittställning med mindre "armhäng".

Letade efter "lång styrstam" och hittade endast 1 användbart resultat i butik i Stockholmstrakten, verkar verkligen vara "hänga över styret" i olika grad som gäller :)
Det gick inte att få tag på någon i butiken då jag ville kolla att de hade 2 så slutade med att jag åkte dit.
Efter letande (inget fel på det) så visade det sig att de nu inte hade i alla fall och att det stod fel på deras sida totalt sett, även beskrivningen.

Sicke fall,
så såg jag nu att samma fel och hyfsat dyra pris (439:-) med uppgift om att de har i lager på både web och butik står kvar, men vad är nu pudelns kärna med posten? (lite som DHH och musik krysset här ;))
http://www.cykelkraft.se/styrstam-222mm-1-justerbar-0-60-grader-300mm-extra-lang (http://www.cykelkraft.se/styrstam-222mm-1-justerbar-0-60-grader-300mm-extra-lang)

På tyska sidor så finns rätt mycket prylar och hittade denna sida med lite översättningar, för vad heter nu alls "styrstam" på tyska?
Lite svag för amazon.de där mycket av mina prylar inhandlas. (2st till dörren för ~500:-)

Lista,
https://happyride.se/forum/read.php/1/109674 (https://happyride.se/forum/read.php/1/109674)


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-07-10, 18:21:43
Jag håller med dig helt och hållet Tomas. Jag tycker inte heller om att hänga för mycket på handlederna. På min damcykel / Batavus Torino så finns det massvis med steglösa inställningar man kan göra men på Mountainbiken så bad jag min cykelleverantör om en förhöjd styrstolpe innan leverans . Har förstått att det inte är speciellt lämpligt med justerbar styrstolpe på en mountainbike för sannolikheten är att "låsningen" skulle ge upp på förtid. Men det skulle onekligen vara rätt praktiskt att ha en sån fungerande lösning. Jag har förresten just nu stora problem med ett knakande ljud vid belastning från motorregionen på Trek:en.. Varit på verkstad i många omgångar för detta. Tack och lov på garanti men ändå så vill jag åka på den. Det är inte oljud från: vevarmsinfästningen, pedalerna, drivpaketet, motorfästen / bultförbandet, eller motorplåtsbrickorna som finns innanför sidokåporna. Så nu lutar det skarpt åt att motorn måste skickas till Bosch. Inte så kul när jag hade tänkt mig en hel del cykelåka på min semester :(

Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-08-08, 12:05:49
Saxat ur elcykelgrupp på Facebook...

Fick en ny motor från bosch på garantin på min bosch performance line efter att vevlagren gick sönder efter ett halvår och 260 mil. Det började med att det knakade och knäppte när jag trampade. Någon annan som haft samma problem.


Liknar det ditt problem?

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-08-11, 00:54:05
Japp Peter,
Det låter verkligen som mitt problem som jag haft på min. Och felet har uppstått vid ca 250 mil på min också. Jag har semester nu och det har cyklats elmountainbike massvis :) Men inte på min gröna Trek powerfly 9:a. Utan på en låne/democykel från min återförsäljare. Det är en 2016/17 årsmodell utav den jag har.  För min motor ska skickas iväg till Trek/Bosch för kontroll, renovering eller utbyte oxå.
Fortsätttning följer.

M


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-08-11, 09:53:59
Japp Peter,
Det låter verkligen som mitt problem som jag haft på min. Och felet har uppstått vid ca 250 mil på min också. Jag har semester nu och det har cyklats elmountainbike massvis :) Men inte på min gröna Trek powerfly 9:a. Utan på en låne/democykel från min återförsäljare. Det är en 2016/17 årsmodell utav den jag har.  För min motor ska skickas iväg till Trek/Bosch för kontroll, renovering eller utbyte oxå.
Fortsätttning följer.

M

https://instagram.com/p/BXpTJzTDNIu/


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-08-11, 21:16:45
Bra att en lösning är på gång.
Är det någon stor skillnad på denna nyare modell tycker du?

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-08-13, 07:20:13
Inga jätteskillnader men att den har 2,8 tums däck istället för 2,3 är nice. "Bara" 8 växlar istället för 11 är bra men tror ändå att 9st hade varit det ultimata på en cykel som denna. 500Wh batteri istället för 400 tackar vi oxå för. Sadel höj och sänkpositionsspaken tycker jag har en lite tveksammare funktion än på min gröna men det kanske bara är en justeringsgrej?
Men jag tycker verkligen om denna cykel. Hoppas att jag fortfarande tycker om min gröna när jag får tillbaks den..... annars kanske jag måste köpa den här oxå:))

Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-09-01, 15:06:17
Tänkte bara skriva en liten rad om att jag tycker verkligen jättemycket om att åka på mina elcyklar :))
Surprice?

Trevlig helg gubbar.
Gullan


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-09-01, 23:23:17
Och jag åkte faktiskt lite mc idag. Det har inte blivit så många mil i år, 170 hittills.
Å andra sidan så har jag elcyklat dryga 160 mil sedan i maj och då var jag ändå bortrest i fyra veckor med cykeln hemma.

Det är som ett gift di däringa elcyklarna...

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-09-02, 07:35:56
Japp, dom E rena giftet.


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-09-02, 10:27:01
Har du fått tillbaka din Trek nu?

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-09-02, 11:20:16
Nej, det drog ut lite granna på tiden pga semester å sånt. Så verkstaden lämnade in motorn först för ca 1,5 vecka sedan. Men det går ingen nöd på mig för jag har den svarta Powerfly 9:an å åka på. Hoppas att när jag väl börjar åka på den gröna igen inte blir besviken på den? Men om det krisar så kan jag köpa den svarta oxå .......


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-09-16, 16:19:15
Har precis hämtat hem cykeln efte service och uppdatering av mjukvaran.
Nu har den eMTB istället för sportläget, om jag förstått rätt så ska den hoppa mellan de tre högsta effektlägena automatiskt. Cyklat för lite för att komma med något vettigt utlåtande än men den känns accelerationssnabbare tycker jag.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-09-16, 20:41:35
Den uppdateringen visste jag inte om? Låter lite spännande tycker jag.
Jag tror inte jag kommer att köpa några fler elcyklar år förresten... den här tanken på att jag är våldsamt sugen på en VW California håller på & tar över. Så de ev överskottspengar jag har ska gå till en campingbil?
Skål!

CaliforniaMicke


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-09-16, 22:12:34
Det verkar bara att gälla cx-motorn om jag uppfattat rätt.
Men du har nog elcyklar som det räcker ändå :)

Var ute med min "analoga" racercykel (29år) en kort sväng, saknade elcykeln direkt...

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-09-16, 22:36:37
https://www.bosch-ebike.com/en/news/news/no-trigger-the-new-emtb-mode/q (https://www.bosch-ebike.com/en/news/news/no-trigger-the-new-emtb-mode/q)

Bara cx tydligen, du får se till att uppdatera din flickväns (jag tror att det är en kostnadsfri uppdatering).

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-09-20, 21:46:18
Kört lite mer nu, samma känsla att den accelererar kvickare nu. Jag har något sämre räckvidd i eMTB än när jag alternerade mellan tour och sport tidigare (70km nu ungefär).
Men när man vant sig så fungerar det rätt bra, mer kraft på pedalerna så går den automatiskt över till sport och turbo.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-09-25, 20:25:20
Hej,
Jag fick tillbaka min gröna Trek powerfly i lördags. Det tog sin lilla tid men jag klagar inte alls för jag har fått åka gratis på en likadan fast lite nyare ett par månader.
Så nu sitter det som väntat... en ny Bosch performance motor på min cykel. Och det innebär då att kilometerräknaren stod på 0 vid uthämtning = ny cykel :)

Känns finfint och inte minsta knak. Jag trodde att drivlinan var slut nu då cykeln rullat ca 300 mil men nu ska jag sikta på att få den å hålla kanske ett par hundra mil till?

Och jag nu som cyklat ett tag på en "cx" måste medge att en viss skillnad finns, inte stor men den finns där. Men jag är så himla glad över att få hem min cykel i alla fall. Men jag får väl medge att de feta 2,8 tums däcken från lånecykeln saknar jag när terrängen blir "rotig" å stenig osv.

Trekieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-09-25, 20:45:40
Skönt att den fungerar bra igen!
Jag har kört ungefär 230 mil nu och är sugen på att byta ut bakdäcket till ett mer landsvägsanpassat. Spanat på Schwallbe Super moto X (reserverar mig för felstavningar). Men jag kan nog köra 100 mil till på bakdäcket och fram går säkert 300 mil till.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-09-26, 05:29:00
Jag kommer experimentera med däck framöver. Nu först så väntar dubbdåckssäsongen. Men till våren så när sommarpjucken ska på så kanske jag kommer prova på de utav dig nämnda däcken?

Jag åker faktiskt fortfarande på mina originaldäck förresten. Det finns mönster kvar men inte så himla mycket i bak.. jag åker för det mesta med relativt hprdpumpade däck för jag prioriterar bra rull å god el-ekonomi. Men om jag hade åkt ännu mera ute spenaten än vad jag nu gör så hade jag självklart åkt med lägre lufttryck.


M


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Semester Stallone skrivet 2017-11-08, 18:32:18
...Är väl ingen trampjonne-junkie, direkt, men den här föll mig faktiskt på läppen (hur nu något kan falla en just där?)... Rena missilen, vad det verkar...


http://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2017/november/bultaco-alberto-electric-bike/ (http://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2017/november/bultaco-alberto-electric-bike/)


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2017-11-08, 23:16:46
I vissa vinklar ser den ut som en trailmotorcykel. Går som moped då den är begränsad till 45km/h och då får man hålla sig borta från cykelvägar och dessutom krav på trafikförsäkring.
Kul att det kommer fram en massa fantasifulla cyklar.

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2017-11-21, 22:15:22
Dagens riktigt goda nyhet ( 2017-11-21 ) bestod av detta :))

https://instagram.com/p/Bbv6dXanvgq/

Elieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2018-07-03, 21:59:26
Tänkte lämna en däckrapport för intresseklubben, d v s Mieri ;)

Kört med "Schwalbe Super Moto-X Performance 27.5 Tum GreenGuard" bak i ungefär 130mil nu och fram i cirka 8 mil.
Jämför med originalmonterade Bontrager (TREK) MTB-mönstrade däck.

Fördelar:
Rullar lättare och är lättare att komma över 25km/h gränsen när elmotorn slutar att hjälpa till.
Bättre grepp vid kraftig inbromsning på asfalt.
Mer lättsvängt och mer vägkänsla.
Funkar hyfsat på hårt packat grus men sämre på mjukare underlag.
Tror att jag kommer cirka 7km längre på en laddning men det är lite svårt att jämföra exakt.
Mycket tystare!
Bra punkteringsskydd (fick för all del inte punktering på gamla däcken heller)

Nackdelar:
Lite tyngre
Halvsvåra att montera
Inte lika jämna utan man kan se att de rör sig något i sidled (men känner inget).

Bontrager bytte jag bak efter 315 mil och fram efter 440 mil. Bak var utslitet men fram hade nog rullat 200 mil till, så mina småländska gener fick mig att spara det ;)

//Peter BjörkdahlTitel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2018-07-23, 20:33:27
Hej allihopa i den brutala sommarvärmen,
Jag införskaffade en Trek powerfly 9 FS ( full suspension) till för några veckor sedan..
Så nu har jag då 2 sådana.
Men den sista Powerflyen har jag köpt som en demo = vettigt pris. Plus att nu kan man söka det häringa bidraget som staten nu bjussar 25% rabatt på en ny / eller som i mitt fall, en "demo" Elcykel. Så idag gick jag in på Naturvårdsverkets hemsida och fyllde i ett formulär med uppgifter om bl a vart cykeln är köpt, ramnummer osv. Bifogade en kopia på kvitto och skickade iväg formuläret.
Ca 2 timmar senare så kom bekräftelsen på att min 25% rabatt från staten (för miljöns skull, bara så ni vet :) och där stod det att min ansökan hade gått igenom. Pengarna skulle sitta på mitt konto inom 10 bankdagar. Bra tycker jag men jag vet att många inte tycker om detta bidrag...
Men alla kan ju bara inte tycka lika, eller hur?

ElCykelMicke


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2018-07-23, 23:11:09
Grattis! Jag köpte min några månader för tidigt men tycker att det är ett vettigt bidrag.

Peter Björkdahl

Som håller på att bli scooterist igen, kommer att få tillbaka min gamla Piggio Beverly 500 igen.
Men elcyklist kommer jag att fortsätta att vara :)


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2018-07-24, 09:12:49
Grattis till scooterinvesteringen igen.

Mieri


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2018-07-24, 11:56:49
Tackar!

/Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2018-07-24, 12:42:48
Grattis till scooterinvesteringen igen.

Mieri
:agree2:
 :occasion14:

---
Och Grattis till ny-cykeln mieri!  :occasion14:

---

Staten/byråkraterna ger(ibland), och staten tar ;)

Kinesiska elcyklar kan få retroaktiv tull,
https://www.nyteknik.se/fordon/kinesiska-elcyklar-kan-fa-retroaktiv-tull-6918026 (https://www.nyteknik.se/fordon/kinesiska-elcyklar-kan-fa-retroaktiv-tull-6918026)


-Tomas


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2018-07-24, 21:19:39
Tack Tomas!

Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2019-01-14, 18:50:55
Hej,
Jag tog förnuftet till fånga för några veckor sedan och sålde min senast inköpta El-Mountainbike. Dvs den senast inköpta svarta Trek Powerfly 9:an. Plus att jag för tillfället avskrivit mina planer på husbil / campingbil. För jag tänker prioritera att försöka sänka mina boendekostnader istället... inte så kul just nu kanske men desto roligare om ett tag.
Men jag har i alla fall min gröna Trek Powerfly 9:a kvar. Dubbdäcken är på och jag cyklar med den nästan varje dag. Den har nu gått drygt 700 mil och jag märker lite grann att mitt 400WH batteri veknar lite fortare än vanligt i kylan. Så när det dök upp ett i stort sett spritt nytt batteri plus laddare på Blocket till ett bra pris så slog jag till. Så nu är jag redo igen för relativt långa turer igen. Tilläggas bör att cykeln fortfarande rullar med original drivlina (kedja & drev) ? Knepet tror jag är Shimanos tunna teflonolja men som jag använder året om men jag smörjer lite oftare på vintern, speciellt när det är slaskigt.
Jag är ruggigt nöjd med denna cykel hursomhelst som jag nu haft i ca 3,5 år.

Ha de / ElCykelMicke


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: Peter Björkdahl skrivet 2019-01-23, 20:12:22
Det här med elcykel är ganska dåligt.
Ja, för användandet av motorcykeln alltså - förra säsongen blev det 330 mil cykel och kanske 50 mil mc.

Men för elcyklandet är det alldeles utmärkt!


Bifogar "idolbild" på pendlarcykeln som bara blir tyngre och tyngre av alla pryttlar jag hänger på...


//Peter Björkdahl


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: mieri skrivet 2019-02-01, 17:13:23
Jag gillar din idolbild :)

Trevlig helg allihopa


Titel: SV: Elcykel
Skrivet av: tomas skrivet 2019-02-13, 17:27:21
Jag gillar din idolbild :)

Trevlig helg allihopa
:agree2:

-Tomas