Scooter Forum

Scooter Relaterat => Ej MC-klassade Scooters => Ämnet startat av: frippegubben skrivet 2015-04-15, 10:00:00Titel: Piaggio Velofax
Skrivet av: frippegubben skrivet 2015-04-15, 10:00:00
Då har det gått några år sen sist.
Jag sålde min Burgman då jag åkte extremt lite på den. Istället fick jag en halvdålig Piaggio Velofax av grannen och har under ett par års tid funderat på vad jag ska göra med den.
Baklyset var trasigt och nya delar finns inte att få tag i, men för ett par veckor sedan dök det upp en  komplett uppsättning glas på ebay och trots att priset var på tok för högt slog jag till för att äntligen få nån fart på den.
Inspirerad av detta tog jag även tag i att försöka fixa elstarten. Lite felsökning gav att felet satt i bromsljuskontakten! När den väl var fixad så funkade även elstarten.
Nu verkar det mesta lira, men en ny hastihetsmätarvajer behövs, och eftersom de nya bakljusglasen var av typen med blinkers så funderar jag på att komplettera med det. Då behövs lite eldragning, blinkrelä, kontakt på styret samt framblinkers.
Andra saker som inte är så akuta är att avgasystemet inte är orginal samt att jag inte tror centralsmörjningen funkar som den ska, så förnärvarande får den nog gå på oljeblandat istället.
Lite småkul att försöka få fart på denna mycket ovanliga scooter (jag har åtminstone aldrig sett nån likadan, vare sig i Sverige eller utomlands)!


Titel: SV: Piaggio Velofax
Skrivet av: mieri skrivet 2015-04-15, 10:25:18
Tjena frippegubben ,

Jag hade inte sett denna Piaggiomodell tidigare . Ser ut som en mix av sånt som setts från förr ?
Men titta vad den kan utföra för stordåd i bifogad bild ..

Mieri


Titel: SV: Piaggio Velofax
Skrivet av: frippegubben skrivet 2015-04-15, 10:37:23
Det verkar som att de går fortare utomlands än här hemma...
Undrar om strypningen sitter i elektroniken eller om det är förgasare/avgassystem som skiljer?
Jag tror att mycket delar är samma som på andra varianter, men just utformningen av bakljuset är speciellt på denna och därför extra svårt att hitta. I alla fall den röda mittbiten, de orangea blinkersglasen ser man ibland på ebay. Jag hade ett tag tankar på att låta en bekant skriva ut nya glas i sin 3d-skrivare, men då dök det plötsligt upp på ebay istället.