Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.
2021-09-20, 18:52:14
Ingen Avatar
Startsida Hjälp Kalender Galleri Arcade Logga in Registrera
Nyheter: Uppdaterad sista post i tråden - Tack och det var skoj i de alldeles strax 10åren det varat men nu går vi vidare, läs mer i den här tråden >>--> http://www.scooterforum.se/forum/index.php/topic,1828.0.html

Forumet har en kraftfull sökmotor, och att veta hur den fungerar är nyckeln till bra resultat!

 1. Att Söka
 2. Syntax
  1. Citationstecken
 3. Enkel eller advancerad?
  1. Enkel sök
  2. Advancerad Sök

Att Söka

Vi antar att forumet körs på standardtema (eller ett liknande), då ska det finnas både Sök fält och (en Advancerad Sök textlänk) i den övre felen av sidan, och ett Sök alternativ i huvudmenyn. Om den inte finns i huvudmenyn, ska Sök funktionen ändå leda till den advancerade sökrutan.

Syntax

Du kan skriva in (och söka efter) vad du vill, men använd gärna citationstecken och/eller jokertecken för att få ett bra sökresultat:

Citationstecken

Enkelt förklarat, söker du på simple machines forum kommer du få träffar på alla tre orden, men om du sätter dubbla citationstecken (t.ex "simple machines forum") kommer du endast att få träff på den exakta frasen.

Enkel eller advancerad?

Enkel sök

För att använda enkel sök, gör bara som förklarat ovan. Men tänk på att då letar den resultat i hela forumet på allt som blivit skrivet de senaste 9999 dagarna (det är drygt 27 år)! Så ta kontroll över dina sökredskap, använd Avancerad Sök i första hand.

Advancerad Sök

Även om Avancerad sök till en början ser lite svår ut så har ett forum många tavlor och undertavlor, det är förvånadsvärt enkelt när man kan den:

+  Forumnamn
|- +  Sök
Välj sökparametrar
Sök efter:   Av användare:
     
 
Inställningar: Hur gamla inläggen får vara:


Mellan och dagar.
Sök efter:

Välj en tavla att söka i, eller sök alla:

Kategori namn

 • Vissa forum använder navigationträd höst upp i minimerat läge.
 • Det finns alltså tre sätt att söka på, med Matcha alla ord och Matcha något ord som finns i rullgardinslisten, och "Matcha med citat" och jokertecken som fortfarande finns som alternativ som förklarat ovan.
 • Standard * i Av användare fältet är i grund och botten ett wildcard som matchar användare. Tänk på att, även om du kan byta ut enstaka användarnamn för en mer exakt sök, är det för tillfället inte möjligt att söka inlägg på många användare förutom med just wildcard.
 • Visa resultat som inlägg , syns med hela meddelandet (med söksträngen och alla svar), istället för den vanliga utdragslänken, men det resulterar ju i större resultatsidor och kan vara viktigt att veta när det gäller populära ord och meningar.
 • Hur gamla inläggen får vara, ställer in minimum och maximum ålder på inlägg du söker på.
 • Välj en tavla att söka i, är ännu ett verktyg för att få bra sökresultat, där standard är 'alla' (söker i alla forum samtidigt).
 • Med Sök knappen sätter du igång letandet, men det går lika bra att använda 'Enter' om man tycker det är enklare.


Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.148 sekunder med 9 databasfrågor.