Ja gott är det,
t.o.m. på "min" ICA så säljer de ett riktigt ostfondue set i affären, dvs. en gjutjärnsgryta med emaljerad insida så att värmen kan sprida sig mera och inte bli punktvarm där lågan värmer.
Tips för rask tillagning,
Lat som man är så kör jag med färdig ostmassa som kommer i förpackningar om 400g, brukar köra två sådana och en gryta på max 1-1,5L är att föredra.
Man lägger påsen i uppkokat vatten en stund, så slipper man röra armen ur led.
Kör grytan på spisen och häller i den uppvärmda massan, men det krävs ytterligare en stund uppvärmning under omrörning så att massan är helt slät.
När den är helt slät så lyfter jag över grytan på brännaren och har på det sättet kapat minst halva tiden och mer och har ett bra resultat, lågan på brännaren behöver vara mindre än man tror och fortsatt omrörning krävs (använder träspattel själv) under måltiden.
Körde för många år sedan med någon dag "gammal" franska från bageri, men har sedan länge övergått till att köra med färskast möjliga franskbröd med en god smak.
Efter måltiden så häller man i en kastrull med kokat vatten i grytan så är den busenkel att göra ren efteråt.
OBS,
Gjutjärn med emaljerad insida gäller för ostfondue, den går förstås även att använda till köttfondue också.
Fabrikatet TIGER ostmassa med gul låda ska UNDVIKAS, inte god. (min smak förstås)
Fabrikatet TIGER ostmassa med röd låda är bra.
Här är en ostmassa som man hittar i hyfsat med matbutiker som är bra.

-Tomas