Scooter Forum

Scooter Relaterat => Egna erfarenheter/Recensioner => Ämnet startat av: masun skrivet 2013-05-06, 16:49:42Titel: Kläder för scooter-åkare
Skrivet av: masun skrivet 2013-05-06, 16:49:42
Som nybliven Scooter-ägare där jag mest kommer att använda den till pendling så var bland det första steget att hitta bra kläder. Jag har inhandlat en jacka och ett par skor som jag varmt kan rekommendera. Ett ursprungligt krav är diskreta plagg som egentligen inte avslöjar att det är ett skyddsplagg. Anledningen är att jag vill kunna gå ut, på lunch och annat och vara relativt diskret och propert klädd. Något jag märkte under min efterforskning är att alla stora märken har kläder som är mer inriktade på pendling och Scooter-åkande (t.ex. överdragsbyxor) men utbudet i Sverige är relativt litet.

Jacka
Kravlista: Godkända skydd, regn och vindtät, uttagbart foder. Helst inte midjekort. Jag använder ett ryggskydd under (Scott soft CR) så det behöver inte finnas ett inbyggt sådant. Efter mycket research på Internet så hittade jag en Dainese-jacka vid namn Asgard. Speciellt utvecklad för Scooter-åkare enligt dom själva :-). Grymt nöjd med den både vad gäller passform, fickor och annat samt utseende. Sitter väldigt bra runt halsen med foder som gör det varmt och skönt då jag får ganska mycket vind där. Storlek 52 på mig som är 180cm och väger 90kg. Dvs. ganska rymlig i storleken.

http://www.motocard.com/en/jackets/jacket-dainese-asgard_d_dry_n.aspx (http://www.motocard.com/en/jackets/jacket-dainese-asgard_d_dry_n.aspx)

Skor
Nästa inköp blev skor då mina vanliga skor inte riktigt höll måttet för regn och vind. Krav: låga, vattentäta, diskreta. Valet här föll på TCX X-street WP. Jag vet att skyddet är minimalt jämfört med en stövel men definitivt bättre än mina vanliga skor. Väldigt nöjd med dessa skor, ganska varma vilket har varit skönt nu på våren men kanske blir jobbigt i sommar..det är nog membranet som gör det. Storlek normal.

http://www.tcxboots.com/eng/prodotti-dettaglio.php?prodotto=57 (http://www.tcxboots.com/eng/prodotti-dettaglio.php?prodotto=57)


Nästa inköp:
Sommarhandskar. Numera inköpta, ett par Lookwell på MC-boden: http://www.mc-boden.se/sortiment/handskar/lookwell-neo-lite (http://www.mc-boden.se/sortiment/handskar/lookwell-neo-lite)
Ryggskydd Scott Soft CR II (uppgradering till Level 2)
Överdragsbyxor med skydd men än så länge åker jag oskyddad på benen (jeans eller vanliga tunna regnbyxor). Typ Dainese Lugano eller liknande. http://www.dainese.com/eu_en/motorbike/p-lugano.html?destinazione_uso=42&cat=21 (http://www.dainese.com/eu_en/motorbike/p-lugano.html?destinazione_uso=42&cat=21)